Δέσμευση Τσίπρα για επανίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνάντηση με την Πρύτανι

Δέσμευση Τσίπρα για επανίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Συνάντηση με την Πρύτανι

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τη δέσμευση για επανίδρυση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συνάντησης στην Πάτρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου με το Προεδρείο του Συλλόγου και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

"Όταν θα μας δοθεί η ευκαιρία θα εφαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας για τα ΑΕΙ που περιλαμβάνει και την ίδρυση νομικής στην Πάτρα", είπε. Παράλληλα, δήλωσε αιφνιδιασμένος και λυπημένος με την εξέλιξη της κατάργησης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.


Χαρακτήρισε επίσης οξύμωρο το γεγονός να καταργούνται δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να είναι υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης, ευχαρίστησε την Πρύτανι του Πανεπιστημίου  Βενετσάνα Κυριαζοπούλου που τον έπεισε για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

"Οταν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τα «μαγαζάκια» στο χώρο της εκπαίδευσης και τα κολέγια κλείνουμε σχολές, δεν ανοίγουμε. Αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς ανοίξαμε σχολές,  αναμορφώσαμε όλο τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και  καταργήσαμε τα τμήματα της "τιποτολογίας", επιτρέψτε μου την έκφραση και αναβαθμίσαμε τα ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια, όπου παράγεται ουσιαστική γνώση", τόνισε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr