Μέχρι τις 4/10 οι αιτήσεις για παροχή δωρεάν στέγασης για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Δωρεάν Στέγαση Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (2019-2020)

Πανεπιστήμιο ΠατρώνΓίνεται γνωστό στους πρωτοετείς φοιτητές/τριες που ενδιαφέρονται να στεγαστούν στις Φοιτητικές Εστίες ή σε μισθωμένες κλίνες του Πανεπιστημίου Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ότι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση, και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που βλέπετε μέσα από το παρόν άρθρο, από μέχρι 4/10/2019 ως εξής:

- Οι φοιτητές των Τμημάτων της Πάτρας στη Φοιτητική Εστία Πάτρας, Πανεπιστημιούπολη Ρίο,( τηλ.2610992360, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , κα Θεώνη Τζουραμάνη)


- Οι φοιτητές των Τμημάτων του Αγρινίου στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Γ. Σεφέρη 2, Β’ κτίριο, τηλ. 2641074169, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , κα Μαρία Στεργίου,)

- Οι φοιτητές των Τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος που εδρεύουν στην πόλη της Πάτρας και στις πόλεις Αίγιο, Αμαλιάδα και Πύργο, στη Φοιτητική Εστία Πάτρας - Κουκούλι, (τηλ.2610369094, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κα Αθηνά Τάτση).

- Οι φοιτητές των Τμημάτων που εδρεύουν στο Μεσολόγγι, στο Τμήμα Υπηρεσιών Φοιτητικής Μέριμνας Μεσολογγίου (τηλ. 2631058257, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., κ. Αλέξιο Σαλάπα).

Ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους, πραγματοποιούνται οι εξής ενέργειες που αφορούν σε θέματα φοιτητικής μέριμνας:

Έχει εγκριθεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ η μίσθωση 132 κλινών για τη διαμονή φοιτητών σε ξενοδοχεία της περιοχής της Πάτρας. Η προθεσμία για την υποβολή νέων αιτήσεων πρωτοετών φοιτητών ακαδ. έτους 2019- 2020, για στέγαση στη Φοιτητική Εστία Πατρών (Ρίο και Κουκούλι) και στη Φοιτητική Εστία Μεσολογγίου, λήγει την 4η Οκτωβρίου 2019. Ταυτόχρονα έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο η προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για μίσθωση 180 κλινών στις πόλεις του Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αιγίου, Αμαλιάδας και Πύργου.

Δικαιολογητικά 2019-20

Κάθε ενδιαφερόμενος φοιτητής, Έλληνας ή αλλοδαπός, που επιθυμεί να διαμείνει σε Εστία πρέπει να υποβάλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες αίτηση (σχετικό έντυπο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών) μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) Εκκαθαριστικό σημείωμα του τρέχοντος έτους (αφορά εισοδήματα του προηγούμενου φορολογικού  έτους) της οικείας ΔΟΥ για το οικογενειακό εισόδημα των γονέων του και το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα για τα εισοδήματα του ιδίου του φοιτητή, εφόσον ο ίδιος δεν περιλαμβάνεται  στον πίνακα προσώπων που συνοικούν και βαρύνουν το φορολογούμενο γονέα ή υποχρεούται ο ίδιος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης πρέπει να προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ. 

β) Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας, από το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένο μέλος ή μέλη της οικογένειας του.

γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

δ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, όπου να δηλώνεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας των γονέων του.

ε) Φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας.

στ) Εφόσον ο υποψήφιος έχει αδερφό/αδερφή προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό φοιτητή σε ελληνικό ΑΕΙ ή αδερφό που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, θα προσκομίσει αντίστοιχα σχετική βεβαίωση από το Τμήμα φοίτησης του αδερφού/αδερφής του ή βεβαίωση ότι ο αδερφός του υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

ζ) Προκειμένου για μέλος πολύτεκνης οικογένειας, θα υποβάλει πιστοποιητικό πολυτεκνίας από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.

η) Εάν πρόκειται για τέκνο διαζευγμένων γονέων θα πρέπει να προσκομίσει δικαστική απόφαση όπου θα προσδιορίζεται η επιμέλεια και το εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα που έχει την επιμέλεια.

θ) Εφόσον ο υποψήφιος επικαλείται λόγους υγείας ή αναπηρίας θα προσκομίσει σχετική βεβαίωση από αρμόδια δημόσια υγειονομική επιτροπή, όπου θα τεκμηριώνονται οι λόγοι αυτοί και θα κρίνεται η σοβαρότητά τους.

ι) Προκειμένου για αλλοδαπό φοιτητή, θα προσκομίσει το Διαβατήριό του, άδεια παραμονής, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μεταφρασμένο και θεωρημένο από αρμόδια αρχή και βεβαίωση αρμόδια  Αρχής από τον τόπο καταγωγής του.

ια) Οι ομογενείς φοιτητές υποβάλλουν τα ίδια δικαιολογητικά με τους ημεδαπούς. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Παν. Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr