Κατάληψη της Πρυτανείας του Παν. Πατρών από φοιτητές [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ] - Δύο Σχολές υπό κατάληψη

Σε κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν προχωρήσει οι φοιτητές σχολών που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Πριν απο λίγο επικράτησε ένταση στο σημείο και η πρύτανης του ιδρύματος Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καλέσει τον εισαγγελέα προκειμένου να παρέμβει σχετικά με την νομιμότητα της κατάληψης.

Κύριο αίτημά τους είναι η μη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών, αλλά και η στήριξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα.

 


 

Συγκεκριμένα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών ενημερώνει ότι:

1. Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών τελεί υπό κατάληψη εδώ και 1 εβδομάδα.

2. Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών τελεί υπό κατάληψη από σήμερα, Πέμπτη, 16/10/2014.

3. Την Πέμπτη το πρωί, 16 Οκτώβρη και ώρα 8.30 π.μ., μια μικρή ομάδα φοιτητών, αναφέροντας ότι έχουν αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων τεσσάρων φοιτητικών συλλόγων, αφού εξανάγκασε τους διοικητικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, κατέλαβε το κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων της Πρυτανείας και του Συμβουλίου Ιδρύματος. Η κατάληψη είναι αντιδημοκρατική και αντιακαδημαϊκή ενέργεια.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στο κτίριο της Διοίκησης, με σοβαρές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική, διοικητική, οικονομική και ερευνητική λειτουργία, αλλά και στις διεθνείς συνεργασίες του Πανεπιστημίου Πατρών. Υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει πάνω από 25.000 φοιτητές. Τις επιπτώσεις της κατάληψης υφίστανται όλοι. Επισημαίνουμε ότι το εξάμηνο έχει, σύμφωνα με τον νόμο, 13 εβδομάδες εκπαίδευσης και διδασκαλίας. Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών συρρικνώνεται και στη συνέχεια χάνεται η εξεταστική περίοδος, αλλά και το εξάμηνο του έτους.

4. Αναστέλλεται η ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, 21/10/2014, λόγω της κατάληψης όλου του Τμήματος.

5. Η Πρύτανις έχει ενημερώσει τα μέλη των Συλλόγων που έχουν καταλάβει την κεντρική Διοίκηση ότι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Πανεπιστήμιο καλεί όλους τους φοιτητές σε γόνιμο και υγιή διάλογο για τα προβλήματά τους, αλλά ΟΧΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr