'Εφυγε από τη ζωή καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών - Μεσίστια η σημαία

'Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ο Παύλος Κορδοπάτης. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσει θλίψη στην Πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης και η σημαία στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα κυματίζει μεσίστια για τρεις ημέρες.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η είδηση της απώλειας του Παύλου Κορδοπάτη, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί, προκάλεσε έντονη θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Ο Παύλος, πρωτοπόρος επιστήμονας και ανήσυχος ερευνητής, εξαιρετικός δάσκαλος αλλά και φίλος, υπήρξε ένα από τα πλέον εμβληματικά μέλη της κοινότητάς μας για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήταν από τους πρώτους φοιτητές που εισήλθαν στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου μας και έκτοτε δεν το εγκατέλειψε ποτέ.


Συνέχισε την πορεία του ως Καθηγητής στα Τμήματα Χημείας και Φαρμακευτικής και υπηρέτησε την Εκπαίδευση και την Έρευνα με συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση. Ο Παύλος Κορδοπάτης σημάδεψε με το υψηλό ακαδημαϊκό ήθος, την ιδιαίτερη ευγένεια, την ευρεία παιδεία, την εξωστρέφεια και την εργώδη προσφορά του τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικογένειά σου, Παύλο. Θα σε  θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την ευρύτητα του πνεύματός σου και την ανθρωπιά σου. Αγαπημένε μου φίλε, καλό σου ταξίδι…"

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr