Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (12/05/19)

Όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών (12/05/19)

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 2019: Στις 8.5.2019 το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποίησε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Καριέρας Πανεπιστημίου Πατρών 2019».

Η «Ημέρα Καριέρας Πανεπιστημίου Πατρών 2019» είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση, που επιδιώκει να φέρει τους φοιτητές του και τους νέους επιστήμονες σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο, την αγορά εργασίας και τη σημασία της Δια Βίου Μάθησης. Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των νέων επιστημόνων για τις βιομηχανίες και επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για ανεύρεση εργασίας, καθώς και για να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις της αγοράς. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν σύντομες παρεμβάσεις φορέων καθώς και συναντήσεις υποψήφιων με εκπροσώπους επιχειρήσεων.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ 2019

Στις 6 και 7 Μαΐου διεξήχθη το 8ο «Σεμινάριο Υγείας και Ασφάλειας Πρωτοετών Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Συντονιστική Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας και το Γραφείο Τεχνικού Ασφαλείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τετρακόσιοι είκοσι περίπου φοιτητές από τα Τμήματα Βιολογίας, Γεωλογίας, Φυσικής, Χημείας, Επιστήμης των Υλικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Ιατρικής και Φαρμακευτικής παρακολούθησαν το διήμερο αυτό διαλέξεις και μαθήματα σχετικά με θέματα Υγείας και Ασφάλειας στους εργαστηριακούς, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς χώρους. Στο σεμινάριο έδωσαν διαλέξεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Τεχνικός Ασφαλείας και η Ιατρός Εργασίας του Πανεπιστημίου. Και την φετινή χρονιά τα θεωρητικά μαθήματα συνδυάστηκαν με επίδειξη παροχής βασικών πρώτων βοηθειών από στελέχη του ΕΚΑΒ Πάτρας. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την εξέταση των φοιτητών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας Peter Trudgill θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η τελετή αναγόρευσης του Peter Trudgill θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, και ώρα 12.00μ. στην Αίθουσα Τελετών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει η Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας, Αγγελική Ράλλη. Θα ακολουθήσει η ανάγνωση του Ψηφίσματος και του Τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορος από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η Αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Ξυδόπουλο και η περιένδυσή του από την Πρύτανι. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Peter Trudgill, με θέμα: «What Dialectology can tell us».

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκίνησε από την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου  2019. Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων, αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν σε όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα. Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς κάθε φοιτητή. Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2019

Οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Πατρών με τον γενικό τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2019» διεξάγονται την περίοδο αυτή. Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ 2019»  πραγματοποιούνται παραστάσεις θεάτρου, χορού, μουσικής, λόγου, κινηματογραφικές προβολές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις στηρίζονται σε παραγωγές των πολιτιστικών και εθελοντικών ομάδων της πανεπιστημιακής κοινότητας στις πόλεις των Πατρών και Αγρινίου και είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αναζητείστε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ

• 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ 2019»

Από 10-12 Μάϊου 2019 διεξάγεται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 17οΣυνέδριο «Γέφυρα Καρδιολογίας 2019» με διεθνή συμμετοχή, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας. Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση θεμάτων καρδιολογίας γενικότερου και επίκαιρου ενδιαφέροντος, αλλά και η ενημέρωση για νεότερες εξελίξεις. 

• 23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το 23ο Πανελλήνιο Αναισθησιολογικό Συνέδριο που οργανώνει η Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία, θα πραγματοποιηθεί από 16-18 Μάϊου 2019  στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση στους σύγχρονους τομείς της Αναισθησιολογίας με νεωτερική προσέγγιση και διαδραστικές συνεδρίες.

• ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η περιβαλλοντική ομάδα του Πράσινου Πανεπιστημίου Πατρών-Green Campus & η Ορνιθόpolis συνδιοργανώνουν Ημερίδα για τη Βιοποικιλότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10.5.2019 και ώρα: 14.00 στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστήμιου Πατρών. Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα εγκαινιαστεί η Έκθεση Φωτογραφίας με τις 30 καλύτερες φωτογραφίες που έστειλαν μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των τριών καλύτερων φωτογραφιών. 

• 14η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 στην Κεντρική Αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί η 14η Ημερίδα των Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Βιολογίας [ώρα έναρξης 9:30]. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες των μεταπτυχιακών φοιτητών και προσκεκλημένων ομιλητών και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. 

ΜΕΤ - 12 ΜΑΪΟΥ « ΜΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση-δράση με θέμα: «Μουσεία: Κόμβοι Πολιτισμού» οργανώνεται την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019.  H εκδήλωση-δράση υλοποιείται ως τελική εκδήλωση του ΜΕΤ, των Πολιτιστικών Δικτύων «Δίνοντας ζωή στο βιβλίο» & «Οι Επιστήμες μέσα από το Θέατρο» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Στόχοι της εκδήλωσης-δράσης είναι η υπογράμμιση του ρόλου των Μουσείων ως κέντρων πολιτισμού για τη διαμόρφωση της νέας παράδοσης, το άνοιγμα του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας σε νέα είδη κοινού, η ανακύκλωση βιβλίου και παράλληλα η δυνατότητα παρακολούθησης δράσεων σχετικών με την προβολή των Επιστημών μέσα από το Θέατρο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΜΗ ΜΕΙΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ»

Με σύνθημα «Μη μείνεις θεατής» υγειονομικοί φορείς της περιοχής πρωτοστατούν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας για τη δωρεά συμπαγών οργάνων, μυελού των οστών, αίματος και των παραγώγων του. Συγκεκριμένα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ, το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ, η ομάδα Εθελοντών «ΣΥΝάνθρωποι» και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, ξεκίνησαν μία σειρά από δράσεις με τον παραπάνω στόχο. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πατρών (Τριών Ναυάρχων 40) και ώρα 18.30.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr