Φοιτητικοί Σύλλογοι Παν. Πατρών: Η κινητοποίηση των φοιτητών συνεχίζεται και θα συνεχιστεί

Φοιτητικοί Σύλλογοι Παν. Πατρών: Η κινητοποίηση των φοιτητών συνεχίζεται και θα συνεχιστεί

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε άλλη μία μαζικότατη κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, για το ζήτημα των συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων-ΤΕΙ, οι οποίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής τους και από το δικό μας Πανεπιστήμιο.

Με όπλο τις αποφάσεις των Φοιτητικών μας Συλλόγων, καταθέσαμε τα αιτήματά μας σαν φοιτητές, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου το οποίο βάζει ταφόπλακα στις σπουδές και το μέλλον μας.


Η Σύγκλητος προσπάθησε να πιάσει τους φοιτητές και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας στον ύπνο, θέλοντας να πάρει απόφαση και να ψηφίσει για το νομοσχέδιο με fast track διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση προς τα έξω. Ένα νομοσχέδιο το οποίο εντείνει τις κατηγοριοποιήσεις των αποφοίτων, διασπά το επιστημονικό δυναμικό, παγιώνει το καθεστώς της υποχρηματοδότησης αλλά και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των Ιδρυμάτων, μετατρέποντας έτσι τις σπουδές μας όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα. Ένα νομοσχέδιο που έρχεται την ίδια στιγμή που φουντώνει η κουβέντα για εξίσωση του πτυχίου των ιδιωτικών κολλεγίων με τα αντίστοιχα των ΑΕΙ.

Μπροστά σε αυτό, με τη σημερινή μας κινητοποίηση απαντήσαμε ένα βροντερό όχι στα σχέδια της κυβέρνησης, βάζοντας μπροστά τα αιτήματά μας για συνολική αναβάθμιση των σπουδών μας, για δουλειά στο αντικείμενό μας με δικαιώματα, χωρίς ωστόσο να πάρουμε ούτε μία ουσιαστική απάντηση. Ακόμα, στο αίτημά μας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου στη Σύγκλητο, η Πρυτανεία μας απάντησε πως το σχέδιο των συγχωνεύσεων αποτελεί κυβερνητική απόφαση, και άρα δεν υπάρχει κανένα νόημα να προσπαθήσουμε να τις αποτρέψουμε, παρά μόνο να συνεδριάσει η Σύγκλητος και να προτείνει βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που τσακίζει τις σπουδές μας.

Αυτή τη στιγμή η κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί μέχρι να πάρουμε τις εγγυήσεις που θέλουμε. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς όλους όσοι έχουν βάλει στο μάτι το δικαίωμά μας στη μόρφωση: Η μόνη που απάντηση που δεχόμαστε εμείς οι φοιτητές είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Δεν σκοπεύουμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όσο βλέπουμε τις σπουδές μας να γκρεμίζονται, τα εργασιακά μας δικαιώματα να κουρελιάζονται και το μέλλον μας να κρέμεται από μία κλωστή.»

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Πατρών

Συνεδριάζει εκτάκτως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών - Παράσταση διαμαρτυρίας από φοιτητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr