Πρόγραμμα ERASMUS+ του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο ERASMUS+, το νέο διευρυμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 100 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φεύγουν για 6 μήνες ή και περισσότερο για κάποιο πανεπιστήμιο της Ευρώπης και τώρα πια και άλλων χωρών από την Αργεντική, τη Βραζιλία έως και την Παταγονία.

Σύμφωνα με την εφ «ΠτΚ», την ίδια ώρα άλλοι 100 ξένοι φοιτητές, προπτυχιακοί ή και μεταπτυχιακοί, έρχονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών για να σπουδάσουν στα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής ή των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι ένα παράθυρο στον κόσμο.


«Το πρόγραμμα συμβάλλει αποφασιστικά στην εξωστρέφεια του πανεπιστημίου μας» τόνισε ο καθ. Νίκος Καραμάνος, αναπληρωτής Πρύτανης για τα ακαδημαϊκά θέματα, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία στο πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΥΣ.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Πάτρα οι φοιτητές ζουν και κινούνται στην πόλη. Οταν ρωτήθηκαν για τα αξιοθέατα που τους άρεσαν, οι περισσότερες θετικές εντυπώσεις ήταν για το Κάστρο και τον ναό του Αγίου Ανδρέου, ενώ στο ερώτημα ποιο θα μπορούσε να είναι το σύμβολο της πόλης απήντησαν «Ο ναός του Αγίου Ανδρέου και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr