Διδακτορικός Πανεπιστημίου επιτέθηκε σε συμφοιτητές του και προκάλεσε υλικές ζημιές - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ενώ είχε αποφασιστεί από το φοιτητικό Σύλλογο Ηλεκτρολόγων να γίνει κατάληψη, ένας διδακτορικός δε συμφωνούσε. Εκτος απο το ότι διαφωνούσε κάθετα με το κλείσιμο της Σχολής, προκάλεσε υλικές και ηθικές ζημιές! Χρησιμοποίησε χυδαία φρασεολογία απευθυνόμενος σε αλλοδαπό φοιτητή. Όλα τα παραπάνω καταγγέλονται από φοιτητές που ήταν παρόν στο περιστατικό.

Καταγγελία συντονιστικής επιτροπής κατάληψης ΗΜΤΥ 10/10/2014 όπως στάλθηκε στα Foititikanea.gr:

Καταγγέλουμε απερίφραστα το χθεσινό περιστατικό με πρωταγωνιστή διδακτορικό της σχολής μας που επιτέθηκε σε συμφοιτητές μας και προκάλεσε υλικές ζημιές στον χώρο. Ο εν λόγω διδακτορικός μπήκε σε κατάσταση αμόκ στον χώρο της σχολής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη κατόπιν απόφασης του ΦΣ ηλεκτρολόγων και απαίτησε να του επιτραπεί να εισέλθει σε γραφείο προκειμένου να πάρει αντικείμενο από τον χώρο (φλάσακι) ενώ απειλούσε συμφοιτητές μας ότι αν δεν του επιτραπεί η είσοδος θα έριχνε πόρτα. Αφού οι φοιτητές του εξήγησαν ότι δεν μπορεί να εισέλθει, αφενός γιατί ο χώρος είναι υπό την ευθύνη του συντονιστικού, αφετέρου γιατί είχε γίνει σαφές ότι με την κατάληψη παγώνει κάθε διαδικασία εντός σχολής, αυτός επιτέθηκε φραστικά στους συμφοιτητές μας. Στην συνέχεια πραγματοποίησε την απειλή του και ξήλωσε την πόρτα που οδηγεί στην σκάλα για τα γραφεία στην επέκταση (πάνω ΗΛ) και απευθύνθηκε με χυδαίο και ρατσιστικό λόγο απέναντι σε συμφοιτητή μας με καταγωγή από άλλη χώρα. Όλα αυτά μπροστά στο σύνολο σχεδόν των μελών του συλλόγου που διασφάλιζαν την υλοποίηση της απόφασης της συνέλευσης. 


Τέτοιες ενέργειας δεν θα γίνουν ανεκτές. Δηλώνουμε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι αποκλειστικός υπεύθυνος για την καταστροφή είναι ο εν λόγω “κύριος”, τον καλούμε να αναλάβει την αποκατάσταση της ζημιάς και καλούμε τον σύλλογο διδακτορικών και το τμήμα να τον απομονώσει. 

Δεν θα ανεχτούμε φασίστες στην σχολή μας.

Διαβάστε Επίσης: Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών αντιδρούν με μια βδομάδα κατάληψη - Κλιμακώνουν τον αγώνα τους 

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr