Οι μπάρες του Πανεπιστημίου Πατρών θα κλείνουν για την ασφάλεια των φοιτητών

Οι μπάρες του Πανεπιστημίου Πατρών θα κλείνουν για την ασφάλεια των φοιτητών

Κλοπές, επιθέσεις σε φοιτητές και ακόμη ανεξέλεγκτα πάρτι του παρελθόντος, ανάγκασαν την πρυτανεία του πανεπιστημίου Πατρών να κατεβάζει τις μπάρες στις εισόδους του ιδρύματος, εκτός των άλλων ωρών που δεν λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα.

Την προηγούμενη Πέμπτη πάνω από 100 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν κοντά στο πανεπιστήμιο και θέλησαν να παρασστούν στη σύγκλητο, κάτι που δεν επέτρεψε η πρύτανις, σύμφωνα και με τους κανονισμούς.


«Απελπιστικά άσχημη και εκβιαστική» χαρακτηρίζει η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου τη στάση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στο ζήτημα της ασφάλειας του Πανεπιστημίου.

«Η Σύγκλητος αποφάσισε να κλείνουν οι μπάρες το σαββατοκύριακο για την ασφάλεια των φοιτητών μας και του Πανεπιστημίου μας κι αυτό θα τηρηθεί. Οι κάτοικοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους άλλους δρόμους που έχει διαθέσει το Πανεπιστήμιο» διαμηνύει μέσω της «Πελοποννήσου» η πρύτανις ενόψει της συνέλευσης των κατοίκων και της πιθανής παρέμβασης του Περιφερειάρχη. 

«Εχουμε ευθύνη για το Πανεπιστήμιο και με κάθε τρόπο θα το περιφρουρήσουμε. Οι εκβιασμοί και οι επιστρατεύσεις των κατοίκων δεν θα μας επηρεάσουν» καταλήγει.

Αναμένονται εξελίξεις. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr