Πανεπιστήμιο Πατρών: Ποιοι είναι οι στόχοι του γραφείου ψυχολογικής στήριξης φοιτητών και ποιους αφορά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ποιοι είναι οι στόχοι του γραφείου ψυχολογικής στήριξης φοιτητών και ποιους αφορά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών» το Γραφείο Ψυχολογικής Στήριξης Φοιτητών, θα εμπλουτίσει τη δράση του με ομάδες ενδυνάμωσης.

Η ομάδα είναι ένας ασφαλής χώρος, όπου άνθρωποι με διαφορετικές ιστορίες και διαφορετικά αιτήματα για βοήθεια, ωφελούνται από τη μεταξύ τους αλληλεπίδραση.


Επιπλέον, στο πλαίσιο της ομάδας, όσοι φοιτητές επιθυμούν μπορούν να διερευνήσουν τους τρόπους που σχετίζονται με τους άλλους, να δεχτούν και να προσφέρουν υποστήριξη.

Οι συναντήσεις των ομάδων θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρες 12.00 έως 14.00 στην Κλινική Αποκατάστασης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. 

Οι συναντήσεις ξεκινούν την Τετάρτη 6.3.2019 και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 5.6.2019. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 6.2.2019 και λήγουν στις 28.2.2019.

Θα προηγηθεί ένα ατομικό ραντεβού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Κοινωνικούς Λειτουργούς της Ομάδας, κ.κ. Νικολία Τσοκανά & Αντωνία Φερτάκη στο τηλ.: 2610 969696 & e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Συντονίστρια η κ. Γεωργία Κωνσταντοπούλου, Ψυχολόγος.

Σκοπός είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων δομών κοινωνικής μέριμνας καθώς και η δημιουργία άλλων συμπληρωματικών, προκειμένου να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο η κοινωνική ενσωμάτωση των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού έγκαιρης ολοκλήρωσης του κύκλου σπουδών των ατόμων που προέρχονται από αυτές, όπως φοιτητών ΑμεΑ, ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, προερχόμενων από χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια κλπ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με τη παροχή ισότιμης εκπαίδευσης, ευκαιριών και κινητικότητας σε αυτά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr