Πανεπιστήμιο Πατρών: Εισβολή ομάδας φοιτητών σε Σχολή - Άρπαξαν την κάλπη συνένωσης με το ΤΕΙ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Εισβολή ομάδας φοιτητών σε Σχολή - Άρπαξαν την κάλπη συνένωσης με το ΤΕΙ

Με την εισβολή ομάδας φοιτητών και την αρπαγή της κάλπης, στιγματίστηκε η χθεσινή συνέλευση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ψηφοφορία αφορούσε το ψήφισμα της Σχολής για τη δρομολογούμενη συνένωση με τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Οπως ανέφερε στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος της Σχολής Καθηγητής Δημήτριος Ματαράς «χθες είχαμε επαναληπτική γενική συνέλευση της Σχολής. Και λέω επαναληπτική, διότι στην πρώτη συνέλευση που κάναμε τον Δεκέμβριο, είχαν έρθει φοιτητές και επέμεναν να παραστούν στη συνέλευση. Κάτι που δεν επιτρέπεται καθώς οι φοιτητές εκπροσωπούνται στη συνέλευση. Αυτοί επέμεναν να παραμείνουν και τότε είχαμε αναγκαστεί να διακόψουμε».


Χθες, όπως εξηγεί ο κ. Ματαράς έγινε επαναληπτική συνέλευση στην οποία περιλαμβάνονταν και ψηφοφορία επί του γνωστού ψηφίσματος που αφορά τη συνένωση με το ΤΕΙ. «Ξεκίνησε η ψηφοφορία τις 9.00 και στις 10.30 μπήκαν ένα τσούρμο φοιτητές άρπαξαν την κάλπη κι έφυγαν. Από αυτά που ακούσαμε, διαφωνούσαν με τη διαδικασία» προσθέτει ο κ. Ματαράς εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή του καθώς οι φοιτητές δήλωναν ότι είναι κατά της συνένωσης κάτι που υπαγορεύει και το σχετικό ψήφισμα.

Το επόμενο βήμα της Σχολής θα είναι η επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ή η συλλογή υπογραφών. «Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν αυτές οι ενέργειες» υπογράμμισε ο κ. Ματαράς. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr