Εικόνες από την κινητοποίηση των 15 φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Πατρών

Εικόνες από την κινητοποίηση των 15 φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Πατρών

Κινητοποιήσεις ΦοιτητώνΌπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και σε όλο το κέντρο της Πάτρας, ηχούσαν χθες 1η Νοέμβριου τα συνθήματα των φοιτητών διεκδικώντας  να μην περάσει το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, να μην αποσπαστεί η παιδαγωγική επάρκεια από τα πτυχία, να μην μπουν δίδακτρά σε μεταπτυχιακά, να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε καθηγητές και προσωπικό.    

Στις 18:30 στην πλατεία Γεωργίου, συναντήθηκαν φοιτητές από 15 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους (Φυσικό, Φαρμακευτική, Εστίας, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Επιστήμης Υλικών, Φιλοσοφίας, Θεατρικών Σπουδών, Διοίκηση Επιχειρήσεων ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ), επιτροπές ετών( 1ο έτος των Πολιτικών Μηχανικών και 1ο και 2ο έτος των Μηχανολόγων Μηχανικών), το Συντονιστικό Μετεγγραφέντων και επιτροπές αγώνα που είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο.


Μετά και τις ομιλίες που έγιναν από αντιπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων, ακολούθησε μια μαζική πορεία με δεκάδες πανό, που ανέγραφαν τα αιτήματα τους.

Όπως αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

«Με ζωντάνια και μαχητικότητα δώσαμε αγωνιστική πνοή σε όλο το κέντρο της Πάτρας,  με τα βλέμματα των κατοίκων να είναι στραμμένα πάνω στην πορεία μας, θυμίζοντας σε όλους ότι η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι μαζί με τον λαό επίθεση και πάλη.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλο τον λαό της Πάτρας και τον καλούμε να συνεχίσει τον αγώνα του, για δουλειά με δικαιώματα για όλους, ενάντια στην πολιτική της σημερινής και των εκάστοτε κυβερνήσεων, που τον καταδικάζει στην ανεργία και τους μισθούς πείνας. 

Το σημερινό συλλαλητήριο  αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δεν μπορούν να μας έχουν του χεριού τους , ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε οι αυριανοί προσδοκώμενοι κυβερνώντες.

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας πείσει ότι αναβαθμίζει πραγματικά τις σπουδές μας, όταν η πολιτική της, τις τσακίζει με την υποχρηματοδότηση των τμημάτων μας και το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα  που φέρνει. Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της, να πείσει τους γονείς μας,  ότι υπερασπίζεται τις επιστροφές συντάξεων και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όταν διατηρεί και εφαρμόζει όλους τους μνημονιακούς νόμους, που μας καταδικάζει εμάς και τις οικογένειες μας στην φτώχεια διαρκείας. Σε λίγο θα μας πουν, ότι υπερασπίζονται και την ειρήνη, υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους φίλους τους τους ΝΑΤΟικούς και τις ΗΠΑ και μετατρέποντας όλη την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.  

 Αυτό είναι μόνο η αρχή, κάνουμε κάλεσμα σε όλους του συνδικαλιστές και όλους τους φοιτητές, παίρνοντας δύναμη από το σημερινό συλλαλητήριο, να προχωρήσουμε σε κοινό συντονισμό όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι. Κλιμακώνουμε με συμμετοχή στην γενική απεργία όταν προκηρυχθεί  και την οργάνωση του φοιτητικού συλλαλητηρίου για την επέτειο από την εξέγερση του πολυτεχνείου. 

Προχωράμε ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο αποφασιστικά, να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας των φοιτητών παντού. Ούτε βήμα πίσω!»

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr