Κινητοποίηση φοιτητών σήμερα (19/9) στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών - Τα αιτήματα τους

Κινητοποίηση φοιτητών σήμερα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών - Τα αιτήματα τους

Φοιτητές θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη (19/9) 12:00 διαμαρτυρόμενοι για τους δικαιούχους που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή καθώς όπως αναφέρουν οι αιτήσεις διάρκεσαν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα χωρίς να γίνει γνωστό σε όλους η προθεσμία των αιτήσεων.

Όπως τονίζουν οι φοιτητές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: «Οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 έγιναν μόνο τον Ιούνιο με αποτέλεσμα εκατονταδες φοιτητές να χάσουν τη προθεσμία, επειδη ήταν μακριά από τα σπίτια τους και κάποιοι άλλοι εργαζονταν.


Πρόκειται για ένα γεγονός για το οποίο κανείς από τους φοιτητές δεν ενημερώθηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα το στεγαστικό επίδομα που τους εξασφαλίζει μια ανακούφιση στη φοιτητική τους ζωή να μην τους δίνεται».

Συγκεκριμένα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Πατρών στην επιστολή που απέστειλε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αναφέρει:

«Το στεγαστικό επίδομα δίνεται συμπληρώνοντας μια φόρμα αιτήσεων που κάθε χρόνο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ορίζει το υπουργειο. Φέτος η φόρμα έκανε δεκτές τις αιτήσεις που δόθηκαν μόνο τον Ιούνιο με αποτέλεσμα εκατονταδες φοιτητές να χάσουν τη προθεσμία, επειδη ήταν μακριά από τα σπίτια τους και κάποιοι άλλοι εργαζονταν.Πρόκειται για ένα γεγονός για το οποίο κανείς από τους φοιτητές δεν ενημερώθηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα το στεγαστικό επίδομα που τους εξασφαλίζει μια ανακούφιση στη φοιτητική τους ζωή να μην τους δίνεται.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ !!!!

Το φοιτητικό επίδομα αποτελεί μια μικρή βοήθεια που δε χαρίστηκε από κανέναν αλλά αποτελεί και αυτό μία κατάκτηση των αγώνων του φοιτητικού κινήματος. Είναι μια «ανάσα» για πολλές οικογένειες που επιβαρύνονται από τη φοροληστεία και τις μειώσεις μισθών-συντάξεων, που συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα να σπουδάζει και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία Κυβέρνηση και σε κανένα υπουργείο να του στερεί τη δυνατότητα στη γνώση και στην αξιοπρεπή διαβίωση. Το στεγαστικό επίδομα είναι απαραίτητο για κάθε φοιτητή παίρνοντας υπόψη τις άθλιες συνθήκες στις οποίες σπουδάζει, τα χρήματα τα οποία δίνει κάθε χρόνο από τη τσέπη του για στέγαση και μεταφορά, και τις ελλείψεις στην εστία που οι λίστες αναμονής έχουν γίνει μεγαλύτερες από ποτέ. Τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η Κυβέρνηση με τέτοιες μεθοδεύσεις; Μήπως επιδιώκει να μειώσει τις πληρωμές που δικαιούνται οι φοιτητές;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η μήπως προσπαθεί να κόψει το επίδομα που δικαιούνται οι φοιτητές να αυξήσει το πλεόνασμα που η ίδια καυχιέται;

Καλούμε κάθε φοιτητή, φοιτητικό σύλλογο να μην δεχτεί στο να μην πάρει το στεγαστικό επίδομα και προχωράμε άμεσα σε κινητοποίηση στη Πρυτανεία τη Τετάρτη 19/9 12:00 και στο Υπουργείο στη συνέχεια για να ανοίξουν οι αιτήσεις και να επιλυθεί το θέμα άμεσα.

  • ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ !!!
  • ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ»

Παρέμβαση Ανεξάρτητης Αρχής για τα κριτήρια χορήγησης του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr