Παρέμβαση φοιτητών μετά από κρούσμα Ιλαράς σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών! − Ζητούν ατομική καρτέλα φοιτητή!

Φοιτητές Ιατρικής ζητούν την δημιουργία ατομικής καρτέλας φοιτητή

Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών την τελευταία βδομάδα, πήραν την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο έλεγχος όλων των φοιτητών με την δημιουργία ατομικής καρτέλας φοιτητή για την κάλυψη τους με τα απαραίτητα εμβόλια που θα τους προστατεύουν από ασθένειες κατά την Κλινική τους άσκηση.

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές ζητούν το Τμήμα να ελέγχει αλλά και να εξασφαλίζει τον εμβολιασμό όλων των φοιτητών.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr εντός του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, μέσα στο Χειμερινό εξάμηνο υπήρξε ένα κρούσμα Ιλαράς σε φοιτητή Ιατρικής του 5ου έτους κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Κλινικής άσκησης.

Το παρακάτω κείμενο που υπογράφεται από 165 φοιτητές θα κατατεθεί σήμερα Δευτέρα (4/6/2018) στην συνέλευση των καθηγητών: «Θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει οργανωμένα έλεγχος για τον εμβολιασμό και τα αντισώματα των φοιτητών Ιατρικής για όλα όσα περιλαμβάνει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας ώστε να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι ίδιοι και οι ασθενείς. Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι φέτος υπήρξαν κρούσματα ιλαράς και ανεμευλογιάς σε πεμπτοετείς φοιτητές. Ο έλεγχος και ο εμβολιασμός γίνονταν εως το 2008 με ευθύνη του νοσοκομείου κάτι που διεκόπη για οικονομικούς λόγους. Ζητάμε με ευθύνη του τμήματος να υπάρξει προσωπικό για συνταγογράφηση των απαραίτητων και συμπλήρωση καρτέλας για κάθε φοιτητή (την οποία θα συντάξει ο κ. Μαραγκός) ότι είναι καλυμμένος με τα απαραίτητα εμβόλια πριν ξεκινήσει την κλινική άσκηση. Παρακαλούμε να υπάρξει άμεση μέριμνα για τους τεταρτοετείς φοιτητές που σε λίγους μήνες ξεκινούν κλινική άσκηση».

Απόφαση στήριξης όπως αναφέρουν φοιτητές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει πάρει και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Στην προσπάθεια αυτή υπάρχει στήριξη και επιστημονική βοήθεια από τον κ Μ. Μαραγκό, καθηγητή λοιμωξιολογίας αλλά και από τον κοσμήτορα της σχολής επιστημών υγείας και καθηγητή ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας κ. Δ. Καρδαμάκη με τον οποίο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των φοιτητών, μετά την απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών, την Τρίτη το πρωί.

Κρούσμα Ιλαράς σε φοιτητή Ιατρικής κατά τη διάρκεια της Κλινικής άσκησης

Η αποφάση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής

Κρούσμα Ιλαράς σε φοιτητή Ιατρικής κατά τη διάρκεια της Κλινικής άσκησης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr