ΕΚΤΑΚΤΟ! Διαρροή επικίνδυνου αερίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Ειδική επιχείρηση της ΕΜΑΚ!

ΕΚΤΑΚΤΟ! Διαρροή επικίνδυνου αερίου στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Ειδικής επιχείρηση της ΕΜΑΚ!

Διαρροή υλικού σε εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών προκάλεσε την κινητοποίηση ειδικής ομάδας της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ μία γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο εργαστήριο, θα υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τη στιγμή που γινόταν η τοποθέτηση αντικειμένου μέσα στο εργαστήριο, για άγνωστο ακόμα λόγο, υπήρξε διαφυγή από το κύριο φιαλίδιο που προστατεύεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει οσμή στο χώρο και ως εκ τούτου να διαπιστωθεί από όσους βρίσκονταν στο εργαστήριο, ότι υπήρχε διαρροή.


Αμέσως μετά εκκενώθηκε ο χώρος και ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουσία που υπήρχε μέσα στο φιαλίδιο, ήταν δυνητικά επικίνδυνη.

Έπειτα από λόγο έφθασαν στο σημείο δέκα άνδρες της ΕΜΑΚ με δύο αυτοκίνητα ειδικού τύπου. Στην συνέχεια οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές, εισήλθαν στο εργαστήριο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες καταστάσεις, δηλαδή το πώς θα διαχειριστούν το συμβάν, το πως θα περισυλλέξουν το υλικό και το πως θα προστατεύσουν τον χώρο.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ περισυνέλλεξαν το υλικό μέσα στο αντικείμενο το οποίο βρίσκεται και έκαναν απολύμανση και αερισμό του χώρου.

Ταυτόχρονα, χώρισαν σε ζώνες το χώρο, ώστε να μην εισέλθει κανείς, διότι ενδεχομένως να υπήρχε αεριοποίηση, αφού το υλικό που διέρρευσε, δεν αποκλείεται να ήταν πτητικό.

Τέλος, ο χώρος του εργαστηρίου παραμένει εκκενωμένος.

Ξεκινούν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα του ΙΚΥ 2017-2018 ύψους 380 ευρώ (ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr