ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΟΧΙ στην Συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Πανεπιστημίου Πατρών: ΟΧΙ στην Συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΟΧΙ στην Συγχώνευση με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Λέμε OXI σε οποιαδήποτε μορφής συγχώνευση με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας γιατί απλά μία συγχώνευση, με οποιαδήποτε μορφή, δεν εξυπηρετεί κανέναν από τους στόχους ανάπτυξης του Τμήματος ΗΜ&ΤΥ του Πανεπιστημίου Πατρών.


Είμαστε ένα Τμήμα Electrical and Computer Engineering της Πολυτεχνικής Σχολής ισότιμο με τα αντίστοιχα Τμήματα του ΕΜΠ και του ΑΠΘ.

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. είναι ένα τμήμα της  ΣΧΟΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ και δεν έχει καμία σχέση με Πολυτεχνική Σχολή σε όλα τα επίπεδα.

Στην περίπτωση που προταθεί η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ από την επιτροπή για την συγχώνευση του Παν. Πατρών με το ΤΕΙ Δυτ Ελλάδος ή αυτό αποφασισθεί σε ανώτερο επίπεδο

Α) καλούμε σε πρώτη φάση τον Πρόεδρο του Τμήματος μας να αποχωρήσει από την επιτροπή αυτή,

Β) προτείνουμε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. να παραμείνει ως αυτόνομο Τμήμα Ηλεκτρολόγων 4ετούς φοίτησης όπως είναι, είτε στην Πολυτεχνική σχολή ή στο Πανεπιστήμιο (όπου το τοποθετήσουν) με τους δικούς του φοιτητές, διδάσκοντες και χώρους.

Η οποιασδήποτε μορφή συνεργασίας με αυτό θα είναι στα πλαίσια που διέπουν τη συνεργασία μεταξύ Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Λέμε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ (και καταγγέλλουμε αυτό ως αυθαίρετη παρέμβαση της Πολιτείας στην λειτουργία των Πανεπιστημίων) σε κάθε μορφής επιτροπή που ορίζεται από τον Υπουργό για να διαχειριστεί τις εντάξεις των μελών του Διδακτικού προσωπικού του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο αντίθετα με κάθε νομικό πλαίσιο που διέπει την μέχρι τώρα λειτουργία τους.

Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφής τροποποίηση των κριτηρίων εκλογής των καθηγητών στις διάφορες βαθμίδες για να εξυπηρετηθεί η συγχώνευση.

Λέμε ΟΧΙ και Υπερασπιζόμαστε το επίπεδο που μέχρι σήμερα με πολύ κόπο κατέκτησε το Πανεπιστήμιο. 

Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής, Τμήμα ΗΜ&ΤΥ

Η πρόταση μου όπως κατατέθηκε στην Πανεπιστημιακή κοινότητα στα πλαίσια της σχετικής συζήτησης.

Η Επιτροπή για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr