Σε κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προχωρούν φοιτητές! - Τι απαιτούν

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προχωρούν φοιτητές! - Τι απαιτούν

Ανάστατοι είναι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Πάτρας, καθώς το κόστος δεν έχει καλυφθεί. Όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι σε ανακοίνωση τους «Αν δεν πληρωθούμε την Τρίτη οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φεύγουν!».

Για το λόγο αυτό φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που διαμένουν στο ξενοδοχείο Δελφίνι προχώρησαν σήμερα το πρωί σε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.


Αυτή την ώρα φοιτητές του ξενοδοχείου που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά την επαπειλούμενη έξωση τους από τα δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης, όπου φιλοξενούνται, βρίσκονται στο γραφείο του Διευθυντή της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές ζητούν από τον Διευθυντή να επικοινωνήσει με παρουσία των φοιτητών με το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.

Σε ανακοίνωση που απέστειλαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι φοιτητές που διαμένουν στο ξενοδοχείο Δελφίνι αναφέρουν τα εξής:

Την τελευταία εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι το ξενοδοχείο δεν έχει λάβει τις συμβάσεις για την νέα χρονιά από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και από την ερχόμενη Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 θα προβεί στη διακοπή της συνεργασίας μαζί του. Αποτέλεσμα αυτού τον γεγονότος, είναι ότι οι φοιτητές που διαμένουν στο Δελφίνι θα βρεθούν στο δρόμο.'Ιδιο πρόβλημα έχει υπάρξει στο παρελθόν και έληξε με διαβεβαιώσεις από το ίδρυμα πως δεν θα προκύψει κάτι ανάλογο στο μέλλον, καθώς οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τα ξενοδοχεία θα τακτοποιηθούν και κανείς δεν θα βρεθεί χωρίς στέγη. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως επιβεβαιώνεται από την τωρινή κατάσταση. 

Ως εκ τούτον, μετά από κουβέντα καταλήξαμε στις εξής κινητοποιήσεις, την Δευτέρα 19/3:

- 9:00 ενημέρωση των συλλόγων και ζήτηση στήριξης από τούς φοιτητές. 

- 10:00 μαζική κινητοποίηση στην διεύθυνση της εστίας.

- Κατάληψη της πρυτανείας, η οποία φέρει και σημαντικό μερίδιο ευθύνης από την στιγμή που δεν άσκησε την απαραίτητη πίεση πάνω στα αρμόδια όργανα, δηλαδή ΙΝΕΔΙΒΙΜ και Υπουργείο Παιδείας, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Απαιτούμε:

- Κανένας φοιτητής να μην διωχθεί από τα ξενοδοχεία.

- Αμεση σύναψη νέων συμβάσεων με τα ξενοδοχεία δηλαδή ο ΙΝΕΔΙΒΙΜ να τακτοποιήσει άμεσα τις υποθέσεις του με αυτά.

- Εξασφάλιση στέγασης όλων των φοιτητών μέχρι την παροχή δωματίων στην εστία. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr