Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών - Καλούν 130 φοιτητές να παραδώσουν τα δωμάτια τους!

Υπό κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών - Στο δρόμο 130 φοιτητές!

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανάστατοι είναι 130 πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Πάτρας, καθώς το κόστος δεν έχει καλυφθεί και οι οικότροφοι θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου να έχουν παραδώσει τα δωμάτιά τους.

Για το λόγο αυτό φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τις παρακάτω κινητοποιήσεις:


  • Κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών στις 15-16/3
  • Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το ζήτημα των υποδομών της εστίας
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων την Τριτη 20/3 μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου

Συγκεκριμένα ο σύλλογος Οικοτρόφων φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής:

«Σαν να μην έφταναν τα αμέτρητα προβλήματα που έχουν φορτώσει στις πλάτες των εστιακών φοιτητών, συνεχίζουν την χωρίς προηγούμενο επίθεσή τους πετάγοντας έξω από τα ξενοδοχεία 130 πρωτοετείς φοιτητές!

Συγκεκριμένα, λόγω της μη εξόφλησης χρεών του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τους ξενοδόχους που στεγάζουν 130 πρωτοετείς εστιακούς μέχρι να υπάρξει διαθέσιμο δωμάτιο στην εστία, τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα δωμάτιά τους. Αυτό βάζει πρόωρο τέλος στις προσπάθειες τους να μορφωθούν, αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να γυρίσουν πίσω στις πόλεις τους.

Σε πολύωρη κινητοποίηση του Συλλόγου την Τετάρτη 14 Μαρτίου στον αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας, δεν πήραμε σαν απάντηση, ούτε καν να κούφια ψεύτικα λόγια του παρελθόντος, παρά μόνο ένα απλό “ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούμε να το λύσουμε εμείς”. Την ίδια απάντηση μας έδωσε άλλωστε και η πρύτανις του Πανεπιστημίου, πετάγοντας αφενός το μπαλάκι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καταδικάζοντας παράλληλα τις δικές μας κινητοποιήσεις. Αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από οξυμένα ζητήματα στο χώρο της εστίας, όπως η έλλειψη δωματίων, η έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, τα 2 πλυντήρια για 700 άτομα, οι σάπιες υποδομές που δεν συντηρούνται εδώ και χρόνια, το ρεύμα που πέφτει με το παραμικρό για ολόκληρα κτήρια, η έλλειψη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.

Η λίστα είναι ατελείωτη, και η δική μας απάντηση θα είναι ξεκάθαρη!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Όπως κάθε προηγούμενη κυβέρνηση, έτσι και η σημερινή, πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των μονοπωλίων, βάζει πρώτα από όλα στο στόχαστρο της δικές μας ανάγκες, τις οποίες θεωρεί “μη επιλέξιμες” και συνεχίζει την επίθεση στις σπουδές μας, τις ζωές μας και το μέλλον μας. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν δυνατότητες εν έτει 2018 να καλυφθούν ολοκληρωτικά, γι αυτό και εμείς θα παλέψουμε οργανωμένα μέχρι να καλυφθούν όλες. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να πεταχτεί ούτε ένας φοιτητής στο δρόμο, ούτε να δεχτούμε τη σημερινή κατάσταση σαν ρεαλιστική. Και ούτε σίγουρα πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητες τις ξεδιαντροπες δηλώσεις του Υπ. Παιδείας μέσα στη Βουλή, ότι τα προβλήματα που καταγγέλουν οι εστιακοί είναι ανύπαρκτα και αποτέλεσμα καταστροφολογίας βγάζοντάς μας τρελούς και ψεύτες.

Το επόμενο διάστημα προχωράμε με πλούσιες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις βάσει των αποφάσεων του Συλλόγου:

  • Κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών στις 15-16/3
  • Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το ζήτημα των υποδομών της εστίας
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων την Τριτη 20/3 μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr