Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών δέχθηκε επίθεση! - Τι καταγγέλλει ο φοιτητής

Φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών δέχθηκε επίθεση - Τι καταγγέλλει ο φοιτητής που δέχθηκε την επίθεση

Τι αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ο Προέδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την επίθεση που δέχθηκε εντός του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:


«Στη μακρά αλυσίδα γεγονότων γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στους ακαδημαϊκούς χώρους, ήρθε να προστεθεί σήμερα το πρωί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας ένα περιστατικό ακραίας βίαιας και βαθιά αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

Συγκεκριμένα, 3 μέλη της ΚΝΕ, μεταξύ των οποίων και εκλεγμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής, επιτέθηκαν στον εκλεγμένο Πρόεδρο των Φοιτητών Ιατρικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα συγκεκριμένα μέλη της ΚΝΕ (Ρ.Κ., Ν.Μ. και Σ.Δ.) τοποθέτησαν προπαγανδιστική και υβριστική αφίσα τους επάνω σε αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την οποία ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου κατέβασε και κατόπιν δέχθηκε απειλές για τον ίδιο και τα υπόλοιπα Μέλη της Παράταξης, λεκτικές ύβρεις εναντίον και χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τον ακαδημαϊκό χώρο.

Σαν να μην έφταναν αυτά μια εκ των τριών μελών της ΚΝΕ χαστούκισε στο πρόσωπο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αφού ολοκληρώθηκε το περιστατικό εμφανίστηκε ο Επικεφαλής της ΠΚΣ στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνέχισε τους άνευ λόγου τραμπουκισμούς εναντίον του μέλους της παράταξής μας.

Το περιστατικό αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά είναι μία ακόμα ατράνταχτη απόδειξη ότι τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης δεν μπορούν να «σταθούν» με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εντός του Φοιτητικού Κινήματος.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους αυτήν την συμπεριφορά, η οποία δεν πλήττει απλώς την παράταξη μας αλλά πολύ περισσότερο συνιστά μια βάναυση και ντροπιαστική προσβολή για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Επαναλαμβάνουμε με μεγαλύτερη ένταση και την ίδια ακλόνητη αποφασιστικότητα την πρόταση που για χρόνια έχουμε στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Άμεση εφαρμογή του νόμου που εκτρέφει τέτοιες ολοκληρωτικές συμπεριφορές.

Δεν μας φοβίζει τίποτα, συνεχίζουμε να μαχόμαστε για ένα Πανεπιστήμιο που θα ανήκει σε όλους και η Ελευθερία των Ιδεών δεν θα πέφτει θύμα των δήθεν υπερασπιστών της, οι οποίοι την καταπατούν και την παραβιάζουν με κάθε ευκαιρία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr