Κινητοποίηση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Κινητοποίηση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Τα προβλήματα που υπαρχουν στις σχολές

Τη Πέμπτη 1/3 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών απο φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου. 

Θέσαμε τη κατάσταση στο όριο που έχει φτάσει για κάποια ζητήματα, οπως είναι η σίτιση του Πανεπιστημίου που ο βαθμός αθλιότητας είναι τραγικός με πολύ μικρές μερίδες απο τη μία και με τους φοιτητές να βρίσκουν ζωήφια μέσα. Επίσης το γεγονός οτι οι εστιακοί φοιτητές καλούντε να κάνουν μπάνιο στην εστία με χωρίς ζεστό νερό (λόγο ελλειψης πετρελαίου) και το οτι υπάρχουν 2 πλυντήρια για 700 φοιτητές, δείχνουν τι καθημερινότητα αντιμετωπίζει ο εστιακός φοιτητής.


Για αυτά τα ζητήματα η Πρυτανεία με θράσος ανέφερε οτι το φαγητό της εστίας είναι μια χαρά (την ώρα που επι 2 εβδομάδες τον προηγούμενο μήνα τα παιδιά τρώγαν μακαρόνια) και οτι δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πετόντας το μπαλάκι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ που στα χαρτιά είναι διαχειριστής της κατάστασης για τα επόμενα 2 χρόνια.

Επίσης απαιτήσαμε να λυθούν τα προβλήματα που υπαρχουν στις σχολές (προβλήματα υποδομών, διπλής εξεταστικής για τους επι πτυχίο, απλήρωτων πρακτικών, διδάκτρων στα μεταπτυχιακά). Στην ουσία η στάση της πρυτανείας ήταν οτι θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα αυτά, κλείνοντας τα μάτια στα σχέδια της Κυβέρνησης που υλοποιούντε ήδη για την ανώτατη εκπαίδευση πανελλαδικά. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

  1. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη οτι κύριο πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση και η κατεύθυνση της Κυβέρνησης να κάνει τα πανεπιστήμια  μακέτες στα χέρια των επιχειρήσεων. 
  2. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη οτι θα μας λύσουν τα εμπόδια που συναντάμε στις σπουδές μας.
  3. Δεν θα πάμε βήμα πίσω το επόμενο διάστημα στο να απαιτήσουμε βάζοντας στο πρώτο μέτωπο τις σύγχρονες ανάγκες μας. 
  4. Χρειάζεται όλοι οι φοιτητές να είμαστε σε επαγυπνηση το επόμενο διάστημα για τα σχέδια τους μέσα στις σχολές μας.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκήρυξη ERASMUS+ για σπουδές 2018-2019

Τι απαντά ο φοιτητής στην απάντηση της Φοιτητικής Εστίας για το έντομο στο πιάτο του

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr