Ανοιχτά πανεπιστημιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Ανοιχτά πανεπιστημιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της σύνδεσής του με την τοπική κοινωνία, συνεχίζει την υλοποίηση του ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με στόχο τη διάχυση επιστημονικής, ποιοτικής και έγκυρης γνώσης και τη διασύνδεσή του με την κοινωνία έχει καθιερώσει τον θεσμό του Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων μέσω του οποίου στοχεύει στη διαρκή επιμόρφωση του πολίτη, η οποία βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή με κριτήριο το προσωπικό ενδιαφέρον.


Ο θεσμός αυτός δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παρακολουθήσει πανεπιστημιακά μαθήματα, τα οποία ο ίδιος θα επιλέξει από τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Ιδρύματός μας που διαθέτουν μαθήματα για τον σκοπό αυτό.

Οι Ακροατές Πανεπιστημιακών Μαθημάτων:

  • έχουν δικαίωμα παρακολούθησης προπτυχιακών μαθημάτων αλλά δε συμμετέχουν στις εξετάσεις, ούτε στις εργαστηριακές, κλινικές ή φροντιστηριακές ασκήσεις.
  • δεν δικαιούνται των φοιτητικών παροχών (δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου, σίτιση, περίθαλψη, βιβλία, κ.λ.π.).
  • η Γραμματεία του Τμήματος χορηγεί την κάρτα του Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων η οποία θα ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για συγκεκριμένα μαθήματα
  • δεν αποδίδονται πιστωτικές μονάδες ECTS.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του Τμήματος ενδιαφέροντός τους ή ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο http://www.upnet.gr/auditioner-application/ από 1 έως 20 Φεβρουαρίου 2018 για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-18.

Κάθε αίτηση εξετάζεται από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος και ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για την αποδοχή από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Συντονιστής του θεσμού έχει οριστεί η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας (Πανεπιστημιούπολη –Κτίριο Ά – Ισόγειο, τηλ. επικοινωνίας 2610-99 66 49, 2610 96 90 46).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr