Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε να ξεφύγει από το διάβασμα

Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισε να ξεφύγει από το διάβασμα

H Atlas Stories δημιουργήθηκε για την ανάδειξη περιοχών με φυσικό κάλλος και έκανε εξόρμηση στο δάσος της Φολόης.

Ομάδα φοιτητών που σπουδάζουν στην Πάτρα, αποφάσισαν να ξεφύγουν από το στενό πλαίσιο των συγγραμμάτων και των βιβλίων τους, προχωρώντας τις γνώσεις τους και τα όσα μαθαίνουν σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, όπως γράφει το patrasevents.


Στην ουσία πρόκειται για μία ομάδα μελλοντικών επιστημόνων που δημιούργησαν την Atlas Stories, προκειμένου να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν την επιστήμη τους, αλλά και την φύση, προχωρώντας ταυτόχρονα σε εξορμήσεις σε διάφορα μέρη.

Η ομάδα αυτή έχει ένα κοινό στοιχείο που δένει τα μέλη της, εκτός από το ότι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Προέρχονται όλοι τους από την Ηλεία, έναν νομό με υπέροχο φυσικό κάλλος, αναρίθμητα δάση στα ορεινά αλλά και στα παράκτια, μία περιοχή που σε γενικές γραμμές προσφέρεται για έρευνα και δράσεις γύρω από την φύση.

Στόχος της είναι η ανάδειξη περιοχών με φυσικό κάλλος, η παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό, αλλά κυρίως η παρότρυνση για την συμμετοχή του κόσμου σε δράσεις κοντά στην φύση.

Πρόσφατα λοιπόν έκανε εκδρομή σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ηλείας, στο δάσος της Φολόης και στην γύρω περιοχή, σε ένα καταπράσινο μέρος με πλούσια βλάστηση που αποτελεί ένα ξεχωριστό αντικείμενο έρευνας για διάφορα επιστημονικά πεδία.

Το δάσος απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την Πάτρα και τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους βίντεο από αυτή τους την εξόρμηση στον μαγευτικό αυτό μέρος που αξίζει να δούμε.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr