Τριτοκοσμικές συνθήκες στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριτοκοσμικές συνθήκες στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κάμερα του ΣΚΑΪ βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου κατέγραψε τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην φοιτητική εστία του ιδρύματος.

Οι εικόνες όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο σοκάρουν, αφού οι τουαλέτες είναι κατεστραμμένες, γεμάτες υγρασία, ενώ λόγω έλλειψης πετρελαίου, οι φοιτητές καλούνται να κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ακόμη και τον χειμώνα.


Βέβαια, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Στα δωμάτια όπου κοιμούνται οι σπουδαστές, δεν υπάρχει θέρμανση, με αποτέλεσμα κάποιοι να έχουν αγοράσει δικές τους σόμπες για να ζεσταθούν, ενώ όταν η θερμοκρασία πέφτει πιο πολύ αναγκάζονται να κυκλοφορούν μέσα στην εστία με μπουφάν.

Ο ρεπόρτερ, συνάντησε και συνομίλησε με κάποιους φοιτητές, οι οποίοι εξέφρασαν στην κάμερα τα προβλήματα που υπάρχουν, λέγοντας πως η κατάσταση έχει φτάσει σε απελπιστικό βαθμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εστία υπάρχουν μόλις δύο πλυντήρια για 700 περίπου άτομα, στα οποία μπορούν οι φοιτητές να πλύνουν τα ρούχα τους.

Να σημειωθεί, ότι η Πρύτανις του Πανεπιστημίου βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών, ενώ απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, επιστολή με την οποία ζητά άμεσα χρηματοδότηση ώστε να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

«Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις φοιτητών. Θεωρώ αδιανότητο στη σημερινή κοινωνία φοιτητές να υπάρχουν φοιτητές που πεινάνε», δήλωσε η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr