Απαντήσεις περιμένουν οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου

Απαντήσεις περιμένουν οι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου

Παρουσία εκπροσώπων των τριών φοιτητικών Συλλόγων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου  του θέματος των Τμημάτων, που έθεσαν με αίτημα τους 17 Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και απέκτησε ιδιαίτερη επικαιρότητα μετά την εξέλιξη της αναστολής λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης την Τρίτη.

Ο κ. Παπαναστασίου σύμφωνα με το "agriniopress" ενημέρωσε αρχικά πως ως προς το θέμα της εξέλιξης των Τμημάτων δεν έχει κάτι να προσθέσει μιας και μετά τις συναντήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Παιδείας, υπάρχει συμφωνία για τήρηση εχεμύθειας στα όσα συζητήθηκαν και πιθανώς αποφασίστηκαν.


Το γεγονός ότι ο Δήμαρχος ουσιαστικά δεν είχε κάτι να προσθέσει στο θέμα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για απαξίωση του Συμβουλίου αλλά και των φοιτητών.

Στην συζήτηση αίσθηση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις των φοιτητών που με αφορμή την δυσμενή εξέλιξη με την σίτιση τους, έθεσαν συνολικά το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας των Τμημάτων τους, των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων της στέγασης τους κλπ, φανερώνοντας για άλλη μια φορά δυσαρέσκεια για την στάση που τηρεί διαχρονικά ο Δήμος Αγρινίου. Ο κ. Μοσχολιός με αφορμή μάλιστα τις παρατηρήσεις αυτές κάλεσε τους φοιτητές να μην απαξιώνουν την προσφορά του Δήμου στο Πανεπιστήμιο.

«Οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα δεν γνωρίζουν καν τις ονομασίες των Τμημάτων, είπε συγκεκριμένα φοιτήτρια, ενώ άλλος φοιτητής σημείωσε πως οι τοπικοί φορείς απέναντι στα προβλήματα τους, κάνουν «τα στραβά μάτια».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παπαναστασίου διαβεβαίωσε τους φοιτητές ότι την Πέμπτη θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε το πρόβλημα με την σίτιση να επιλυθεί και υπενθύμισε πως σε ανάλογα προβλήματα ο Δήμος πρωτοστάτησε, ενώ για θέματα του πτυχίου και των δικαιωμάτων, ειδικά από τους φοιτητές του Τμήματος ΔΠΦΠ (μηχανικοί περιβάλλοντος) , ζήτησε να ασκήσουν πιέσεις εκεί που πρέπει (ΤΕΕ κλπ) σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε και για το θέμα της στέγασης των φοιτητών και την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου, ενώ οι παρατάξεις της Αριστεράς (ΛΑΣ – Ανυπότακτο Αγρίνιο), κάλεσαν τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν δυναμικά.

Για «απόδραση» του Δημάρχου έκανε λόγο ο Νίκος Καζαντζής, λέγοντας πως είναι εκείνος που πρώτος απαξιώνει και δεν ενημερώνει το Σώμα για το έχει γίνει στις συζητήσεις με τον Γαβρόγλου και τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε τα αιτήματα που κατέθεσαν προφορικά οι φοιτητές, οι οποίοι πάντως έφυγαν απογοητευμένοι, λέγοντας πως από εδώ και πέρα «ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr