Φοιτητές κατά της πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ

Φοιτητές κατά της πρυτανείας του ΠΑΜΑΚ

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΑΚ χαρακτηρίζει ανυπόστατους τους ισχυρισμούς της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, περί "ασχημονούσας" συμπεριφοράς φοιτητών και "βανδαλισμών" εντός τους ιδρύματος.

Χθες, μέλη της - από συλλόγους φοιτητών του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ- προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του πρύτανη, προκειμένου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, να "ενημερωθεί" για το πώς επηρεάζει τις σπουδές τους το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι ακαδημαϊκές αρχές με το Γ' Σώμα Στρατού, το οποίο χαρακτηρίζει "ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο". Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχή της Επιτροπής στο διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων, στις 24 και 25 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.


"Το να καταγγέλλει η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ με ανυπόστατους ισχυρισμούς και χαρακτηρισμούς την προσπάθεια Φοιτητικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για ζητήματα που ενδιαφέρουν τους φοιτητές, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και εντάσσεται στο κλίμα επίθεσης και σπίλωσης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και μάλιστα σε μια περίοδο που έχει δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι χθες η πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ, με ανακοίνωσή της, καταδίκασε την "εισβολή" φοιτητών στο γραφείο του πρύτανη, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση εργασίας με το ΚΘΒΕ, και έκανε λόγο για άσχημη συμπεριφορά και βανδαλισμούς στο κτίριο.

Σχετικό άρθρο: Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν στο γραφείο του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr