Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ μοιράζονται τις ακαδημαϊκές τους εμπειρίες με μαθητές

Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ μοιράζονται τις ακαδημαϊκές τους εμπειρίες με μαθητές

Μία πρωτότυπη διαδικασία ενημέρωσης σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού ξεκινά από φέτος το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην προσπάθεια κατάρτισης μαθητών Γ’ Λυκείου, που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στα τμήματα των σχολών του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί αναμένεται να μιλήσουν φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας σε 1.000 περίπου μαθητές που θα βρεθούν στο κτίριο, προκειμένου να μάθουν για όλες τις παραμέτρους της εκπαίδευσης στα τμήματα του. Οι φοιτητές θα αναφερθούν σε ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα περιστατικά, όπως η φοίτηση σε μία σχολή που δεν είχαν ως πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό τους δελτίο, η πίεση από τους γονείς για συγκεκριμένες σχολές και προγράμματα (π.χ νομική ή ιατρική), αλλά και οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας που παρέχουν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου.


Βασικό κριτήριο για την επιλογή των 1.000 μαθητών ήταν η διάθεση τους να φοιτήσουν σε κάποιο από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Νωρίτερα, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας, που κάνουν το μάθημα του Σχολικού Εκπαιδευτικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), συζήτησαν με τους μαθητές τους και ενημερώθηκαν για τις «επαγγελματικές τους διαθέσεις», ώστε να διαμορφώσουν τα γκρουπ που θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο. Σε δεύτερη φάση, κριτήριο για την επιλογή αποτελεί και η βαθμολογική επίδοση ενός μαθητή, καθώς, εκτός από τη διάθεση για την φοίτηση σε ένα τμήμα, θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες ικανότητες.

Η εκδήλωση αποσκοπεί, όπως σημειώνουν οι ιθύνοντες στην εφ. «Μακεδονία», στην παροχή πληροφοριών για τα τμήματα και τα προγράμματα σπουδών, την αλληλεπίδραση με το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου, την πρώτη επαφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας με το κτίριο και τη συμβουλευτική υποστήριξη από το Γραφείο Διασύνδεσης του ΠΑΜΑΚ, για τις διαδικασίες και τα «sos» μίας σωστής επιλογής.

Το «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω» πραγματοποιείται σήμερα και αύριο από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μετά τις προσωπικές καταθέσεις των φοιτητών (9.30 π.μ. με 10.30 π.μ. ), θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των Προέδρων των Σχολών του Πανεπιστημίου, καθώς και οι παρουσιάσεις των Συμβούλων Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης.

Του Αλέξανδρου Φωτιάδη - Εφημερίδα Μακεδονία

Πέντε συμβουλές σταδιοδρομίας για τους υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr