Αστέρια της Ευχής, χριστουγεννιάτικο δένδρο, Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γέμισε με εκατοντάδες «Αστέρια της Ευχής» το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Γέμισε με εκατοντάδες «Αστέρια της Ευχής» το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Στην πραγματοποίηση ευχών δεκάδων παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, συνέβαλαν σήμερα τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αρχίζοντας το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Ιδρύματος με «Αστέρια της Ευχής».

Τα μικρά χάρτινα αστέρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Make-a-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος), η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πανεπιστημίου, έγιναν ανάρπαστα, καθώς μέσα στις πρώτες δύο ώρες είχαν κρεμαστεί εκατοντάδες από αυτά.


Πλήθος καθηγητών, φοιτητών και προσωπικού έσπευσε να συμμετάσχει στο στολισμό του δένδρου δίνοντας δύο ευρώ για κάθε αστέρι και ταυτόχρονα φωτίζοντας με ελπίδα τα πρόσωπα των παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ενισχύοντας με δύναμη τις οικογένειές τους.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης αφού κρέμασε και ο ίδιος «Αστέρια της Ευχής», «η πρωτοβουλία εντάσσεται μέσα στο σύνολο των δράσεων για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της κοινωνικής προσφοράς του Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη για ελπίδα, πόσο μάλλον τα παιδιά που δίνουν αγώνα ζωής παλεύοντας  με σοβαρότατες ασθένειες».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη και συγκινημένη από την ανταπόκριση της κοινότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Make-a-Wish, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου. Όπως μάλιστα επισήμανε, λόγω της μεγάλης συμμετοχής ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και spirituals από το Χορωδιακό Σύνολο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, που αποτελείται από φοιτητές του Τμήματος υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος ΜΕΤ, Άννας-Μαρίας Ρεντζεπέρη-Τσώνου, με τη συνοδεία πιάνου από την φοιτήτρια Φαίδρα Ζαγοριανού.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr