Το ΠΑΜΑΚ επισκέφτηκε ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας Emil Constantinescu

O πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας Emil Constantinescu επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επισκέφτηκε ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας και νυν Πρόεδρος του «Institute for Advanced Studies in Levant Culture and Civilization» (ISACCL) της Ρουμανίας, Emil Constantinescu, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, εξετάστηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Ινστιτούτου στο οποίο προεδρεύει ο κ. Constantinescu, ίδρυμα το οποίο έχει ως στόχο τη μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής ιστορίας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και της κληρονομιάς του Βυζαντίου στη συγκεκριμένη περιοχή.
Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Κατρανίδη, «διαπιστώσαμε ότι τα επιστημονικά αντικείμενα που μελετά το Ινστιτούτο είναι συναφή με αυτά που θεραπεύουν Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως το Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, το Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, αλλά και τα Οικονομικά Τμήματα του Ιδρύματος. Συνεπώς υπάρχει κοινός τόπος για ανάπτυξη προγραμμάτων που θα ενισχύσουν την επιστημονική έρευνα προς όφελος και των δύο φορέων».


Από την πλευρά του ο κ. Constantinescu, κάλεσε αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου να επισκεφτεί το Ινστιτούτο στο Βουκουρέστι, ώστε να εξεταστούν εκτενέστερα οι δυνατότητες κοινών δράσεων, τονίζοντας ότι από το 2017 που ιδρύθηκε λειτουργεί ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου, Luiza Popa, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τσιπριάν–Λουκρέτσιους Σούτσιου, ενώ στο τέλος της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή έντυπου πληροφοριακού υλικού των δύο φορέων, καθώς και αναμνηστικών δώρων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr