Μουσικό αφιέρωμα από φοιτητές και καθηγητές του ΠΑΜΑΚ στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Μουσικό αφιέρωμα από φοιτητές και καθηγητές του ΠΑΜΑΚ στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα που η Ελλάδα θα αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη της Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα αποδίδει φόρο τιμής προς τον Επίτιμο Διδάκτορά του, με τη διοργάνωση ενός σεμνού μουσικού αφιερώματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ., στους κήπους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επί της Εγνατίας, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με πλήρη και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.


Η Μόνιμη Επίκουρος Καθηγήτρια και λυρική τραγουδίστρια Αγγελική Καθαρίου, καθώς και φωνητικό σύνολο το οποίο απαρτίζεται από  φοιτήτριες της Ειδίκευσης «Διεύθυνση Χορωδίας» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, θα ερμηνεύσουν γνωστά αποσπάσματα από έργα του Μίκη Θεοδωράκη μεταξύ των οποίων, «Ζορμπάς», «Άξιον Εστί»,  «Ρωμιοσύνη», «Όμορφη Πόλη», «Της αγάπης αίματα»,  «Άρνηση».

Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Ζγούρας και η φοιτήτρια Ελπίδα Τσάμη.

Θα τραγουδήσουν οι φοιτήτριες: Σταυρούλα Βασιλακάκη, Μαίρη Γιαννίκη, Ζωή Ευαγγελοπούλου, Άντρια Προκοπά και Στέλλα Τζίνα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr