Το 4ο e-ThesSummerSchool του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επανέρχεται πριν καν φτάσει το καλοκαίρι

Το 4ο e-ThesSummerSchool του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επανέρχεται πριν καν φτάσει το καλοκαίρι

Η μαγευτική εμπειρία του εκπαιδευτικού προγράμματος νεανικής επιχειρηματικότητας συνεχίζεται! Από την Τρίτη 4 έως και το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, για 20 ώρες, νέοι και νέες 14 ως 18 ετών από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα βήματα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας. Θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να ακούσουν τις εμπειρίες διακεκριμένων επιχειρηματιών, ενώ θα γνωρίσουν και θα δουλέψουν με άλλα άτομα της ηλικίας τους μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Αυτή τη φορά θα υπάρξει και ξεχωριστός καλεσμένος: ο επιτυχημένος στο χώρο της εστίασης Γιάννης Χρηστίδης, θα μιλήσει στα παιδιά για το εγχείρημα Jerry's Food Truck!

Οι υπεύθυνοι του «e-ThesSummerSchool» προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και έχοντας πλέον την σημαντική εμπειρία από τις 3 προηγούμενες εξ αποστάσεως διοργανώσεις, προσφέρουν το 4ο πρόγραμμα της σειράς αυτής, που αποτελεί μια καινοτόμο δράση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας που φέρνει σε επαφή την Τριτοβάθμια με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι το δεύτερο από μια σειρά τριών προγραμμάτων που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2020 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο 2021 (με ένα υβριδικό κατά πάσα πιθανότητα πρόγραμμα).


Το επιχειρηματικό ταξίδι των δυνητικών, νέων επιχειρηματιών περιλαμβάνει ακόμη το να μάθουν να αναγνωρίζουν «ευκαιρίες» και να αποκτήσουν βάσεις για την ανάπτυξη των δικών τους επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Ακόμη κι αν η επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους δεν είναι προτεραιότητά τους αυτή τη στιγμή, το σίγουρο είναι πως οι δεξιότητες που θα αναπτύξουν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, θα τους φανούν χρήσιμες σε όλη τους τη επαγγελματική καριέρα.

«Αναγνωρίζουμε ότι τα παιδιά θα βρίσκονται στην περίοδο των πασχαλινών διακοπών, καθώς και ότι έχουν παρακολουθήσει πολλές ώρες εξ αποστάσεως μαθημάτων. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να τους προσφέρουμε ποικιλία θεμάτων και πολλών εκπλήξεων: παιχνίδια στον υπολογιστή, δημοφιλή καλεσμένο – έκπληξη, ευχάριστη ατμόσφαιρα  που δεν θα θυμίζει τα τυπικά μαθήματά τους», επισημαίνει ο Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Επιστημονικά Υπεύθυνος του προγράμματος, Γιάννης Νικολαΐδης.

Το 4ο e-ThesSummerSchool θα υλοποιηθεί με την χορηγική (και όχι μόνο) υποστήριξη των εταιρειών ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (ATHEX), KLEEMANN, ALUMIL, EXELIXIS, EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, 2ence  και υπό την αιγίδα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτομικών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

Αν όλα αυτά σας κίνησαν την περιέργεια, θέλετε να έχετε μια ξεχωριστή εμπειρία αλλά και να διαπιστώσετε γιατί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο παρελθόν έμειναν κατενθουσιασμένα, και, τέλος, να πάρετε και το πιστοποιητικό παρακολούθησης που θα σας είναι σίγουρα χρήσιμο στο μέλλον, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα https://thessummerschool.uom.gr, καθώς και τη σελίδα του ThesSummerSchool στο Facebook (fb.com/thessummerschool).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr