Φοιτητές θα γνωρίσουν την επιχειρηματικότητα μέσα από το παιχνίδι και την ενημέρωση

Μέσα από μια βιωματική εμπειρία, η οποία θα συνδυάσει το παιχνίδι, την ανάληψη ρόλων και την ενημέρωση, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Ελληνική Ένωση Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.), συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα «Θέλω να γίνω Επιχειρηματίας! Μπορώ; Πανεπιστήμιο και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 από τις 12:00 έως τις 16:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου (1ος όροφος) με την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και με στόχο να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να βοηθηθούν οι φοιτητές να ανακαλύψουν τις δικές τους επιχειρηματικές δεξιότητες.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, σήμερα οι φοιτητές συναντούν την επιχειρηματικότητα παντού, στο μάθημα, στο Facebook, σε διάφορες εκδηλώσεις, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Βλέπουν συνομηλίκους ή λίγο μεγαλύτερους από εκείνους να επιχειρούν, να δημιουργούν, να αλλάζουν τον κόσμο γύρω τους. Σπάνια, όμως, αναρωτιούνται για το αν μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι επιχειρηματίες, ποιες δεξιότητες χρειάζονται, ποιος είναι ο ρόλος της επιχειρηματικότητας στην καθημερινή ζωή, τι μπορεί να τους προσφέρει το Πανεπιστήμιο.


Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι μέσα από εισηγήσεις και παιχνίδι να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης έγκειται στο ότι χωρίζεται σε δύο μέρη, που συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση και την εμπειρία με το παιχνίδι, προκειμένου οι φοιτητές να ανακαλύψουν τις δικές τους δεξιότητες.

Στο πρώτο μέρος οι φοιτητές θα ακούσουν τέσσερις διαφορετικές εισηγήσεις σχετικά με την έννοια της επιχειρηματικότητας, το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα σήμερα και τον ρόλο του Πανεπιστημίου, καθώς και μελέτες περιπτώσεων.

Στο δεύτερο μέρος θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα συμμετοχικό εργαστήριο με τίτλο «Ελάτε να ανακαλύψουμε τις επιχειρηματικές δεξιότητες που κρύβουμε μέσα μας». Παιχνίδια, ρόλοι, επιχειρηματικές δεξιότητες, ομαδικές δραστηριότητες, προβληματισμοί και εμπειρίες συνθέτουν το περιεχόμενο του εργαστηρίου.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://dasta.uom.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr