Φοιτητές ΠΑΜΑΚ: Πήραμε απαντήσεις από τον Πρύτανη για το χειμερινό εξάμηνο

Φοιτητές ΠΑΜΑΚ: Πήραμε απαντήσεις από τον Πρύτανη για το χειμερινό εξάμηνο

"Ύστερα από συνεχόμενες κινητοποιήσεις καταφέραμε και ήρθαμε σε συνάντηση με τον πρύτανη του ιδρύματος, όπου πήραμε απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές όσον αφορά το χειμερινό εξάμηνο", αναφέρουν με ανακοίνωση τους οι εκλεγμένοι φοιτητές με την ΠΚΣ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα τονίζουν:


1. Για τη διεξαγωγή των διά ζώσης μαθημάτων πήραμε δέσμευση ότι θα πραγματοποιηθούν φροντιστηριακά μαθήματα στο Α’ έτος σε όλα τα τμήματα του ΠαΜακ με πρόσληψη διδακτορικού προσωπικού και τμήματα των 20 ατόμων.

2. Για τους εστιακούς φοιτητές πάρθηκε επίσης δέσμευση ότι θα επιστρέψουν κανονικά στα δωμάτια τους.

3. Μας παραχωρήθηκε ο προαύλιος χώρος του πανεπιστημίου στον οποίον θα πραγματοποιήσουμε δράσεις στα πλαίσια του να ζωντανέψουμε το πανεπιστήμιο μας (προβολές ταινιών, συνελεύσεις, συναντήσεις πρωτοετών).

Και προσθέτουν: "Φαίνεται λοιπόν πως οι προσπάθειες μας μέσω της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης φέρνουν αποτελέσματα και κατακτήσεις.

Αυτό αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που πιστεύουν ότι αγώνας για τα αυτονόητα δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Σε αυτούς που επιμένουν να μας λένε ότι το να απαιτούμε και να παλεύουμε για αναβάθμιση των σπουδών  μας είναι κάτι το ουτοπικό.

Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε σε αντίστοιχες συναντήσεις με τους προέδρους των τμημάτων προκειμένου να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και να έχουμε κατακτήσεις ανά τμήμα".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr