Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ ζητούν να ανοίξει κανονικά το Πανεπιστήμιο

Φοιτητές του ΠΑΜΑΚ ζητούν να ανοίξει κανονικά το Πανεπιστήμιο

Φοιτητές από του ΠΑΜΑΚ κινητοποιούνται προκειμένου να ανοίξει κανονικά το Πανεπιστήμιο για το χειμερινό εξάμηνο με όλα τα μέτρα προστασίας.

Σε κινητοποίηση στην αυλή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προχώρησαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου φοιτητές από την Πανσπουδαστική ΚΣ, με βασικό αίτημα να ανοίξει κανονικά το Πανεπιστήμιο για το χειμερινό εξάμηνο με όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής.


Τα αιτήματα των φοιτητών κατατέθηκαν στις πρυτανικές αρχές την ώρα που συνεδρίαζε το πρυτανικό συμβούλιο. Οι κινητοποιήσεις, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζονται με καθημερινή παρουσία και δράση στον χώρο του πανεπιστημίου προκειμένου οι φοιτητές να λάβουν απαντήσεις απο την πρυτανεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών της ΠΚΣ του ΠΑΜΑΚ:

Όλοι εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΠαΜακ εδώ και 6 μήνες κάναμε υπομονή μένοντας στις πόλεις μας, πειθαρχήσαμε στα μέτρα και τις συστάσεις των υγειονομικών, τα βγάλαμε πέρα με την ηλεκτρονική εξεταστική παρά τα κραυγαλέα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαμε.

Τώρα όμως βρισκόμαστε μια ανάσα  πριν την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση και δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα αμφιθέατρα.

Είναι επιλογή της κυβέρνησης τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά, την ώρα που εχουν ανοίξει τα πάντα. Η κυβέρνηση συνεχίζει ό,τι έκανε και το καλοκαίρι, που προσάρμοσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις απαιτήσεις των μεγαλοξενοδόχων. Μας άφησε να ταξιδέψουμε στιβαγμένοι στα πλοία, να δουλέψουμε χωρίς μέτρα προστασίας, για να πάνε καλά τα κέρδη του Τουρισμού. Την ίδια ωρα που εξασφαλίζει  εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια, απαλλάσσει από φόρους τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές για την αύξηση των κερδών τους, βλέπουμε να αφήνει τα πανεπιστήμια ουσιαστικά εκτός λειτουργίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr