Μπήκε το βράδυ στο Πανεπιστήμιο και αλλοίωσε βαθμολογία στην καρτέλα φοιτητή!

Περιστατικό αλλοίωσης της βαθμολογίας στην καρτέλα φοιτητή κατήγγειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης όπως γράφει το thestival.gr. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δηλώσεις του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ο κ. Ζαπράνης, πριν από περίπου ενάμισι μήνα, άγνωστοι εισήλθαν παράνομα, κατά τις βραδινές ώρες, στο γραφείο γραμματείας τμήματος του Πανεπιστημίου και κατάφεραν να κάνουν χρήση του υπολογιστή, εισάγοντας κωδικό γραμματείας άλλου τμήματος. Έτσι, αλλοίωσαν τη βαθμολογία φοιτητή του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε περισσότερα από είκοσι μαθήματα! «Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ. Άγνωστος είχε πρόσβαση σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή της γραμματείας και αλλοίωσε τη βαθμολογία στην καρτέλα φοιτητή. Ο φάκελος, ως όφειλε το πανεπιστήμιο, εστάλη στον Εισαγγελέα κι από κει και πέρα αναμένουμε τα αποτελέσματα της διερεύνησης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» δήλωσε στην TV100 o κ. Ζαμπράνης.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης χρησιμοποίησε κωδικό της γραμματείας του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, ώστε να εισέλθει στο αρχείο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και να αλλάξει τη βαθμολογία συγκεκριμένου φοιτητή. Στην γραφείο της γραμματείας δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης ενώ το περιστατικό έγινε αντιληπτό από εργαζόμενο στην γραμματεία, ο οποίος παρατήρησε ότι κάποιος είχε χρησιμοποιήσει άλλον κωδικό στον υπολογιστή του.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ στην TV100, περιστατικά σαν κι αυτό καταδεικνύουν την ανάγκη φύλαξης των χώρων των πανεπιστημίων, κυρίως τις βραδινές ώρες. «Θεωρών ότι μετά από ένα χρονικό σημείο, το βράδυ, μετά την λήξη των μαθημάτων, θα πρέπει η προσέλευση και η αποχώρηση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας να είναι ελεγχόμενη. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιος και γιατί εισέρχεται στο πανεπιστήμιο» σημείωσε ο κ. Ζαπράνης.


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr