Kατέληξε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ συμμετείχε σε συνέδριο

Kατέληξε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ συμμετείχε σε συνέδριο

Η γυναίκα υπέστη κολποκοιλιακό διαχωρισμό, οξύτατη καρδιακή πάθηση - Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα δεν εφημερεύει η θωρακοχειρουργική κλινική - Η 52χρονη ήταν σύζυγος του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη διαδρομή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων άφησε την τελευταία της πνοή καθηγήτρια Φιλοσοφίας Β. Κ. 45 ετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία.


Η γυναίκα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, στις 14:10 το μεσημέρι του Σαββάτου. Στις 14:29 την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν κολποκοιλιακό διαχωρισμό, μια οξύτατη καρδιακή πάθηση, η οποία θεωρείται ακόμα σοβαρότατο επεισόδιο από αυτό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. 

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο όμως, όπως πληροφορείται το protothema.gr είναι το ένα από τα δύο πανελλαδικά που αν και διαθέτουν θωρακοχειρουργική κλινική, αυτή δεν εφημερεύει! Έτσι, αποφασίστηκε η διακομοιδή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μόνο που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της.

Περίπου στις 6.30 το απόγευμα το ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Πύργο, όμως λίγο έξω από την Άρτα η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε δραματικά. Η γιατρός που συνόδευε την ασθενή μαζί με τους διασώστες σταμάτησαν και έκαναν απέλπιδες προσπάθειες για να την διατηρήσουν στη ζωή. Όμως η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά και η γυναίκα κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο.

Τελικά η 52χρονη η οποία ήταν σύζυγος του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Μουρμούρα, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα όπου εκεί διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός της.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr