450 φοιτητές από 110 χώρες στο φετινό ThessIsMUN στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

450 φοιτητές από 110 χώρες στο φετινό διεθνές συνέδριο ThessIsMUN στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Από την Τετάρτη 1 ώς και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, για 18η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών, γνωστό ως ThessISMUN (www.thessismun.org) με περισσότερους από 450 φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα εκπροσωπήσουν 110 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Το ThessISMUN διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη. Επιπλέον, το ThessISMUN συμμετέχει στην εκστρατεία προώθησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 


Το Συνέδριο είναι: Μια άσκηση προσομοίωσης της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ, καθώς και οργάνων Ειδικευμένων Οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών αλλά και Περιφερειακών Οργανισμών όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.α., κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες συζητούν επίκαιρα θέματα των ανωτέρω διεθνών θεσμών, όπως ζητήματα διεθνούς δικαίου και διεθνούς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής φύσης, δικαιωμάτων του ανθρώπου, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, κ.α.

Σκοπός της άσκησης είναι: Η εξοικείωση των φοιτητών με τα θέματα που συζητούνται στα διεθνή αυτά fora, η ανάπτυξη διαλόγου, η προβολή επιχειρημάτων υπέρ των κρατών που εκπροσωπούν, η λήψη απόφασης με συναίνεση μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων, η συνειδητοποίηση της ανάγκης για διεθνή συνεργασία με στόχο την εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.

Η προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών είναι διαδεδομένη σε πολλά κράτη, ενώ στην Ελλάδα έχει γίνει θεσμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τα προηγούμενα 17 χρόνια. 

Το φετινό ThessISMUN είναι αφιερωμένο στον Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Άγγελο Γιόκαρη για τη συμβολή του στην προαγωγή του διεθνούς δικαίου. Ο κ. Γιόκαρης έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας της Ελλάδας σε σειρά επιτροπών διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας, Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας και Ευρωπαϊκή Ένωση).

Στο ThessISMUN, εκτός από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχουν φοιτητές από τα εξής πανεπιστημιακά ιδρύματα:

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο  Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Επίσης συμμετέχουν φοιτητές από:

Αλβανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κύπρο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr