Ημέρες Καριέρας ΠΑΜΑΚ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για φοιτητές και αποφοίτους

Ημέρες Καριέρας ΠΑΜΑΚ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για φοιτητές και αποφοίτους

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: "Άνοιξαν" οι αιτήσεις φοιτητών - αποφοίτων για τη συμμετοχή στις συνεντεύξεις των Ημερών Καριέρας 2019 του ΠΑΜΑΚ.

Από σήμερα 1η και μέχρι τις 30 Απριλίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις στο πλαίσιο των Ημερών Καριέρας 2019 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Μαϊου στην κεντρική Βιβλιοθήκη του ιδρύματος.


62 ελληνικές και διεθνείς εταιρίες υποστηρίζουν τον φετινό στόχο (BRAIN STAY IN) των Ημερών Καριέρας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αναζητούν τα νέα τους στελέχη ανάμεσα στους τελειόφοιτους και νέους απόφοιτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών Τμημάτων του Ιδρύματος.

Στη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1600 συνετεύξεις (15' έκαστη). Κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να δώσει 3 τουλάχιστον προγραμματισμένες συνεντεύξεις σε εταιρίες που θα επιλέξει ενώ, εφόσον υπάρξουν κενά στο πρόγραμμα, θα μπορεί να προγραμματίσει επιπλέον συνεντεύξεις (η σχετική ανακοίνωση θα είναι διαθέσιμη στη γραμματεία των Ημερών Καριέρας, τις ημέρες της εκδήλωσης).  

Προϋποθέσεις συμμετοχής φοιτητών & αποφοίτων 

Αγαπητοί τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  

το Γραφείο Διασύνδεσης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2019, στις 9-10 Μαΐου 2019 για: 

  • να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία της συνέντευξης επιλογής σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικής επιλογής, 
  • να διεκδικήσετε μία θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει άμεσα ή μελλοντικά, 
  • να ενημερωθείτε για τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου σας, 
  • να μάθετε για τη ζήτηση της ειδικότητάς σας και για τις προοπτικές απασχόλησης στον τομέα που σας ενδιαφέρει, 
  • να συναντήσετε στελέχη διαφόρων επιχειρήσεων διευρύνοντας των κύκλο των επαγγελματικών σας γνωριμιών, 
  • να διερευνήσετε τις δυνατότητες απασχόλησής σας στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στις Συνεντεύξεις 

1. Να ανήκετε σε μία από τις ακόλουθες ομάδες:

  • Τελειόφοιτος/η προπτυχιακός/η φοιτητής/τρια  (4ο έτος και επί πτυχίω) ΠΑΜΑΚ
  • Μεταπτυχιακός/η φοιτητής/τρια ΠΑΜΑΚ
  • Απόφοιτος/η προπτυχιακού ή/και μεταπτυχιακού ΠΑΜΑΚ
  • Υποψήφιος/α Διδάκτορας και Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου ΠΑΜΑΚ 

2. Να δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή (έως 30.4.2019) επισυνάπτοντας στην αίτηση το βιογραφικό σας σημείωμα στα ελληνικά σε pdf αρχείο (όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμό σας π.χ. Papadopoulos.Dimitrios)

3. Να επιλέξετε τις εταιρίες που θέλετε να δώσετε συνέντευξη αποκλειστικά στις ακόλουθες ημερομηνίες 

Επιλογή εταιριών- Προγραμματισμός Συνεντεύξεων 

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, ώρες 08:00-19:00: επιλέγουν μόνο

  • οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί απόφοιτοι,
  • οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και
  • οι υποψήφιοι διδάκτορες και κάτοχοι διδακτορικού τίτλου

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, ώρες 08:00-18:00:  όλοι οι παραπάνω και οι τελειόφοιτοι (και επί πτυχίω) των προπτυχιακών τμημάτων

Για την επιλογή εταιριών και τον προγραμματισμό των συνεντεύξεων ισχύει αυστηρή σειρά προτεραιότητας  που  καθορίζεται  με  την  παραλαβή  σημειώματος  προτεραιότητας,  κατά  την άφιξή σας στο Γραφείο Διασύνδεσης.  Η παραπάνω διαδικασία ολοκληρώνεται με  τη συμπλήρωση της λίστας των ραντεβού κάθε εταιρίας, ανάλογα με τηνις ημέρα/ες και ώρες που έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει. 

Στην περίπτωση προγραμματισμού συνεντεύξεων μέσω αντιπροσώπου θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη ενυπόγραφη εξουσιοδότησή του προς εσάς ή να έχει σταλεί προγενέστερα email στο career@uom.edu.gr, όπου θα ορίζετε τα στοιχεία του αντιπροσώπου σας (ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας). 

Έσω έτοιμος! 

Για την καλύτερη προετοιμασία σας, σας προτείνουμε να συμμετέχετε σε ένα από τα εργαστήρια του Γραφείου Διασύνδεσης σχετικά με τη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και την διαχείριση της συνέντευξης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες ημέρες και ώρες παιτείται δήλωση συμμετοχής):

  • Τρίτη, 2/4/19, 13:00-15:00, αίθουσα Συνεδρίων 
  • Πέμπτη, 11/4/19, 15:00-17:00, αίθουσα Συνεδρίων 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης 

Όλες οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Για να εισέλθετε στο χώρο των συνεντεύξεων θα πρέπει να επιδείξετε στη Γραμματεία της εκδήλωσης το σημείωμα των προγραμματισμένων συνεντεύξεων σας.

Μπορείτε να κάνετε περισσότερες από τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις, εφόσον υπάρχουν κενές ώρες σε εταιρίες και εφόσον έχετε μαζί σας επιπλέον έντυπα αντίγραφα του βιογραφικού σας σημειώματος. Στην περίπτωση αυτή, σας προτείνουμε να δείτε όσες περισσότερες εταιρίες μπορείτε. Κατά την προσέλευσή σας ζητήστε να ενημερωθείτε από τη Γραμματεία για πιθανά κενά ραντεβού που υπάρχουν σε εταιρίες.

Οι συνεντεύξεις διαρκούν αυστηρά 15 λεπτά. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση  με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, παρακαλούμε ζητήστε του μια άλλη συνάντηση, ώστε να μη καθυστερήσει η ροή συνεντεύξεων των υπολοίπων υποψηφίων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Οδηγίες-Διαδικασία συνεντεύξεων (φοιτητές-απόφοιτοι) 

Συμμετέχω στις Ημέρες Καριέρας 2019 του Πανεπιστημίου μου και θα πρέπει: 

  • Να έχω ενημερωθεί για το προφίλ, την κουλτούρα και την πολιτική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού από τα τον ιστότοπο και άλλες πηγές (social media) των εταιριών που συμμετέχουν, ώστε να μπορώ να διαχειριστώ αποτελεσματικά ανάλογες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις. 
  • Ότι γράφεται στο βιογραφικό σημείωμα μπορεί να ελεγχθεί στη συνέντευξη π.χ. άριστη γνώση αγγλικών. Να προετοιμαστώ ανάλογα! 
  • Να σκεφτώ  ποια χαρακτηριστικά μου (γνώσεις, εμπειρίες, δεξιότητες) θέλω να προβάλλω στις συνεντεύξεις και να προετοιμάσω τις απαντήσεις μου.

 Κατά τον Προγραμματισμό των Συνεντεύξεων (3  και 6 Μαΐου 2019, 08:00-18:00):

  • Να επιλέξω τις εταιρίες που θέλω να δώσω συνέντευξη, στο Γραφείο Διασύνδεσης.
  • Προσοχή! οι προπτυχιακοί φοιτητές επιλέγουν μόνο στις 6/5, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και τις δύο ημέρες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εισόδου). Η έγκαιρη προσέλευσή σας, σας διασφαλίζει περισσότερες επιλογές εταιριών. 
  • Για τον προγραμματισμό των συνεντεύξεών μου από εκπρόσωπό μου θα πρέπει να στείλω εγκαίρως σχετικό e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με το ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου (ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας)

Σημαντική πληροφορία! Κατά τον προγραμματισμό των συνεντεύξεων θα πρέπει να υπογράψετε  τη «δήλωση συγκατάθεσης» για την προώθηση του βιογραφικού σας στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. 

Τις ημέρες των Συνεντεύξεων (9 -10 Μαΐου 2019, 10:00-17:00):

  • Να μην ξεχάσω να έχω μαζί μου:
    • το χαρτάκι με τα προγραμματισμένα ραντεβού, που πήρα από το Γραφείο Διασύνδεσης,
    • εκτυπωμένα βιογραφικά σημειώματα για τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις μου,
    • επιπλέον αντίγραφα του βιογραφικού μου (εφόσον θέλω να δώσω και άλλες συνεντεύξεις). 
  • Να φροντίσω να έχω προσεγμένη εμφάνιση και επαγγελματική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. 
  • Να βρίσκομαι στο χώρο των συνεντεύξεων (κεντρική Βιβλιοθήκη ΠΑΜΑΚ) τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την κάθε προγραμματισμένη συνέντευξή μου. 
  • Να ζητήσω από τη Γραμματεία της εκδήλωσης τυχόν κενά ραντεβού στο πρόγραμμα των εταιριών που συμμετέχουν, για να προγραμματίσω επιπλέον συνεντεύξεις (δεν υπάρχει περιορισμός)
  • Να επιδιώξω να δώσω όσο περισσότερες συνεντεύξεις μπορώ, ακόμη και με εταιρίες που δεν εντάσσονται ακριβώς στις επαγγελματικές επιλογές μου. Να το δω ως μία ευκαιρία εξάσκησης στη διαδικασία της συνέντευξης και ως πρακτική ανάπτυξης επαγγελματικού δικτύου, το οποίο θα μπορώ να αξιοποιήσω και σε μελλοντικές προσεγγίσεις μου. 
  • Ακόμη και αν έχω προγραμματίσει όλες μου τις συνεντεύξεις σε μία ημέρα, να φροντίσω να παρευρίσκομαι στο χώρο της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες διεκδικώντας περισσότερες ευκαιρίες συνάντησης  με εκπροσώπους επιχειρήσεων. 
  • Αφού ολοκληρώσω τις συνεντεύξεις μου να συμπληρώσω και να παραδώσω στη Γραμματεία τις εκδήλωσης το ερωτηματολόγιο ανατροφοδότησης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν προσεκτικά τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα λοιπά έγγραφα ΠΡΙΝ συπληρώσουν την αίτησή τους. Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr