Καθηγητής ΠΑΜΑΚ: Σχετικά με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Καθηγητής ΠΑΜΑΚ: Σχετικά με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

«Όπως είναι γνωστό οι σπουδές στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών έχουν δύο κατευθύνσεις, την πολιτική και οικονομική. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι απόφοιτοι και των δύο κατευθύνσεων εγγραφόντουσαν στο οικονομικό επιμελητήριο.

Κάποια στιγμή και μετά από σύγκρουση μέλους ΔΕΠ του τμήματος με συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη υπήρξε ένα «πάγωμα» αυτού του δικαιώματος για τους αποφοίτους της πολιτικής κατεύθυνσης.


Ως πρόεδρος του τμήματος (στα μέσα της δεύτερης θητείας μου αναγκάστηκα να παραιτηθώ) ξεκίνησα μια διαδικασία επανενεργοποίησης του δικαιώματος αυτού και για τους αποφοίτους της πολιτικής κατεύθυνσης.

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας έγινε αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και μετά από τις συνεχείς προσπάθειες μου οι απόφοιτοι της πολιτικής κατεύθυνσης μπορούσαν απρόσκοπτα να εγγραφούν στο οικονομικό επιμελητήριο.

Η καταγραφή των παραπάνω γίνεται καθώς όπως ενημερώθηκα έχει γίνει ιδιοποίηση αυτής της προσπάθειας μου από φοιτητική παράταξη. Το διαφημίζουν μάλιστα ως δική τους συνεισφορά στους φοιτητές, πράξη που δεν τιμά τον ακαδημαϊκό χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται αναζητώντας πελατεία.

Η αλήθεια είναι ότι ο δικός μου αποκλειστικά αγώνας αποκατέστησε την αδικία. Μάλιστα ο Κοσμήτορας, Η. Κουσκουβέλης, με ευχαρίστησε σε συνέλευση του τμήματος για το θετικό αποτέλεσμα για τους αποφοίτους μας. Ελπίζω ότι η μνήμη του δεν είναι ασθενής και το θυμάται.

Γ. Βοσκόπουλος, αναπλ. καθ. Ευρωπαϊκών Σπουδών, π. πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ), ΠΑΜΑΚ

Αναστολή λειτουργίας του ΠΑΜΑΚ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr