Αποστολή ενεργών φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Κίνα

Αποστολή ενεργών φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στην Κίνα

Ο Όμιλος Huawei Technologies (www.huawei.com), στο πλαίσιο των διεθνών εκδηλώσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ετησίως, διοργανώνει το πρόγραμμα Seeds for the Future.

Συγκεκριμένα, διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή φοιτητών (προ-πτυχιακών και μεταπτυχιακών) στην Κίνα και ειδικότερα στο Πεκίνο και στην Shenzhen, όπου και εδρεύουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου.


Το πρόγραμμα Seeds for the Future δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές/τριες με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες, σε ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και παράλληλα να βιώσουν τον Κινέζικο πολιτισμό.

Η φετινή αποστολή, την οποία θα συνοδεύσει στέλεχος της Huawei Ελλάδος, θα απαρτίζεται από 10 φοιτητές/τριες διαφορετικών Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες από την 17η έως και την 30η Νοεμβρίου 2018. Ας σημειωθεί επίσης πως τα έξοδα του ταξιδιού - εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διατροφή, διαμονή, αεροπορικά εισιτήρια, εκδρομές - θα καλυφθούν από την Huawei.

Με δεδομένο ότι ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν οι φοιτητές/τριες, στο οποίο και θα εξεταστούν, θα περιλαμβάνει μαθήματα όπως:

  • Network supporting of mobile Internet
  • 3G, 4G Network Voice Service Experience
  • Intelligent Network Application & Development Trend
  • Internet/IPTV/VOIP/Video Call Experience
  • Cloud/pipe/device overview
  • Visits to Huawei’s Exhibition Halls and Huawei’s product introduction

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι προτεινόμενοι σπουδαστές είναι τα ακόλουθα:

  • Να διαθέτουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, και να βρίσκονται ανάμεσα στο 50% των καλύτερων φοιτητών του έτους τους
  • Να σπουδάζουν ή/και να ενδιαφέρονται για τον τομέα “Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών” (ICT).
  • Να μιλούν και να γράφουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα
  • Να είναι κάτω των 30 ετών
  • Να διαθέτουν συστατική επιστολή από καθηγητή τους
  • Να είναι ειλικρινείς, πολύ πειθαρχημένοι, και να έχουν όρεξη για περαιτέρω γνώση

Με την ολοκλήρωση των προτεινόμενων φοιτητών/τριων από όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τα οποία έχει προσεγγίσει η εταιρία, θα προβεί σε προσωπική επικοινωνία και συνέντευξη όλων των φοιτητών/τριων προκειμένου να καταρτιστεί η τελική λίστα της αποστολής.

Επιπροσθέτως, μπορείτε:

- να ανατρέξετε στο ηλεκτρονικό φυλλάδιο του προγράμματος: ΕΔΩ.

Για τον παραπάνω λόγο παρακαλούμε σε αποκλειστική προθεσμία 15 ημερών (έως 1 Μαρτίου 2018) να δηλώσετε την επιθυμία σας για συμμετοχή στο παρόν κάλεσμα απαντώντας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σας και το τηλέφωνό σας. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε η Γραμματεία πρέπει να προτείνει στην εταιρεία από έναν έως και δύο φοιτητές/τριες ανά τμήμα (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό).

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Σχολή Επιστημών Πληροφορίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr