Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δωρεά, πανεπιστήμιο, υποτροφίες Πανεπιστήμιο Κρήτης: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πανεπιστήμιο για υποτροφίες

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πανεπιστήμιο για υποτροφίες

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, αποδέχτηκε το ποσό των 100.000€ (εκατό χιλιάδων ευρώ) που δώρισε στο Ίδρυμα η κα Στυλιανή Κατσαράκη εις μνήμην του υιού της Γεωργίου Ι. Κατσαράκη, με σκοπό το ποσό αυτό να διατεθεί αποκλειστικά σε υποτροφίες «Πανεπιστημιακών Υποτρόφων» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ονομασία «Υποτροφίες Γεωργίου, Ιωάννου και Στυλιανής Κατσαράκη».

Η κα Στυλιανή Κατσαράκη, γεννήθηκε στη Βιάννο και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε ως Φιλόλογος σε σχολεία του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής της πόλης. Σήμερα, ζει στην πόλη του Ηρακλείου. Παραμένει ενεργός πολίτης με την προσφορά της προς άτομα που χρήζουν στήριξης καθώς και σε Ιδρύματα, όπως εν προκειμένου με τη δωρεά της προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Οι «Υποτροφίες Γεωργίου, Ιωάννου και Στυλιανής Κατσαράκη» είναι μία εξαίρετη και αξιέπαινη προσπάθεια. Ο θεσμός του «Πανεπιστημιακού Υποτρόφου» είναι νέος και δίνει τη δυνατότητα σε αξιόλογους επιστήμονες να ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προσφέροντας διδακτικό και παράγοντας ερευνητικό έργο. Είναι μεγάλη η ανάγκη συγκράτησης στη χώρα νέου, καλά εκπαιδευμένου και ταλαντούχου επιστημονικού προσωπικού που θα παραμείνει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και που με τις νέες και δημιουργικές του δυνάμεις, θα προσφέρει τόσο στη χώρα που τόσο το χρειάζεται, όσο και στη διατήρηση του κύρους και της διεθνούς φήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ευχαριστεί την κα Στυλιανή Κατσαράκη για τη δωρεά της αυτή και εύχεται η συγκεκριμένη συνεισφορά προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης να βρει σύντομα μιμητές.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr