δίκη φοιτητών, Πανεπιστημίου Κρήτης, κινητοποίηση Αναβλήθηκε για το 2017 η δίκη των 12 φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αναβλήθηκε για το 2017 η δίκη των 12 φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Για τις 10 Φεβρουαρίου 2017 αναβλήθηκε, λόγω αποχής των δικηγόρων, η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, κατηγορούμενοι για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν, μαζί με άλλους συμφοιτητές τους το 2011, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στον νόμο-πλαίσιο 4009/2011 για τα ΑΕΙ.

Οι 12 φοιτητές κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση του συλλόγου τους, που διεκδικούσε να έχουν τη δυνατότητα οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του 2011 που είχε χαθεί λόγω της κατάληψης ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου.


Στο μεταξύ, από το πρωί, φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους 12 συμφοιτητές τους και πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης .

Εξάλλου, στο πλευρό των πλευρό των φοιτητών έχουν ταχθεί καθηγητές πανεπιστημίου, κόμματα, αυτοδιοίκηση, βουλευτές και φορείς. 

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr