λήξη της κατάληψης,φοιτητές Κατάληψη Πανεπιστημίου Κρήτης: Τη λήξη της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές

Κατάληψη Πανεπιστημίου Κρήτης: Τη λήξη της κατάληψης αποφάσισαν οι φοιτητές

Τη λήξη της κατάληψης αποφάσισαν χθες το βράδυ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες το Πανεπιστήμιο τελούσε υπό κατάληψη, ενώ οι φοιτητές πραγματοποίησαν σειρά κινητοποιήσεων με φόντο τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας, που αφορούν την επιστροφή 700 καρτών σίτισης στους δικαιούχους φοιτητές που χάθηκαν μετά την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη μείωση της μηνιαίας δαπάνης για τη μετακίνηση των φοιτητών αλλά και την παροχή στέγης στους φοιτητές που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για στέγαση στη φοιτητική εστία και παρ’ όλα αυτά τη στερούνται.


Στο πλαίσιο αυτό έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών αλλά και τη διοίκηση των ΚΤΕΛ ενώ συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργο Μαρινάκη και δημοτικούς συμβούλους, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, προκειμένου να βρεθεί λύση για τα φλέγοντα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας.

Ωστόσο, οι φοιτητές αναμένεται να συνεχίσουν τη διεκδίκηση μέσα από νέες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, αλλά και σχετικά με τα ζητήματα που σχετίζονται με τη σίτιση και τη στέγασή τους. Παράλληλα, η Πρυτανεία του Π.Κ. δεσμεύτηκε σε ανακοίνωσή της να συντονίσει τις ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στα παραπάνω ζητήματα όπως αναφέρει το goodnet.

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr