Υπό κατάληψη, τελεί, Πανεπιστήμιο, Κρήτης, Πόσο, διαρκέσει Υπό κατάληψη τελεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης [Πόσο θα διαρκέσει]

Υπό κατάληψη τελεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Δείτε γιατί

Υπό κατάληψη τελεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ως αποτέλεσμα ενός γενικότερου αναβρασμού που επικτατεί από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Υπό κατάληψη τελεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του γενικότερου αναβρασμού που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού. Οι φοιτητές μετά από γενική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος, και υπερψηφίστηκε η πρόταση της κατάληψης, έβαλαν «λουκέτο» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.


Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστημίου Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Μάλιστα στις προθέσεις των φοιτητών σύμφωνα με το cretapost, είναι να κλιμακωθεί η κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες και θεωρείται δεδομένο ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στο παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται για την ημέρα εκείνη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει νεότερη γενική συνέλευση που θα αποτιμήσει τα αποτελέσματα της πρώτης κινητοποίησης και θα αποφασίσει τη συνέχιση ή μή της κατάληψης.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης διεκδικούν δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση για όλους, κατάργηση του νόμου- πλαίσιο Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και κρατική επιχορήγηση των ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι φοιτητές του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, εκπρόσωποι των οποίων αναμένεται να συναντηθούν με τη συντονιστική επιτροπή των καταληψιών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των επόμενων δράσεων τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr