Φιλοξενία Φοιτητών στην «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» - Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 Φιλοξενία Φοιτητών στην «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» - Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015

Φιλοξενία Φοιτητών στην «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» - Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015

Φιλοξενία Φοιτητών στην Κρητική Εστία - Αιτήσεις Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαμονή των φοιτητών


Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται σε δίκλινα δωμάτια, στις  σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και περιλαμβάνει: καθημερινή σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δωρεάν internet, αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη με πλούσια θεματολογία, 24ωρη φύλαξη χώρου. Η συμβολική συμμετοχή των οικοτρόφων ανέρχεται στα 200 ευρώ μηνιαίως.

Υποβολή αιτήσεων

Αιτήσεις υποβάλλονται στη Κρητική Εστία μέχρι  15 Σεπτεμβρίου 2015. Έντυπα των αιτήσεων μπορείτε να προμηθευτείτε από τη γραμματεία ή από την ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.kritikiestia.gr. Λόγω των θερινών διακοπών γνωστοποιείται ότι το Πνευματικό Ίδρυμα «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» θα παραμείνει κλειστό από τις 10/7/2015 έως 1/9/2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις, καθ΄ όλη την διάρκεια που θα είναι κλειστή η Γραμματεία λόγω θερινών διακοπών, τις οποίες μπορούν να τις αποστείλουν ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Στράβωνος 12, Παγκράτι – Τ.Κ. 116-34», με fax 210-7239149, με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ενώ από τις 1/9/2015 θα μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά και στη Γραμματεία του Ιδρύματος, στο τηλέφωνο 2107213321 – 2107229771 για οποιαδήποτε πληροφορία.

Ιστορικό Κρητικής Εστίας

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, ιδρύθηκε ως Πνευματικό Ίδρυμα των Κρητών της Αττικής το 1963.

Η δραστηριότητα της επικεντρώνεται στη λειτουργία ξενώνων που φιλοξενούν φοιτητές κυρίως από την Κρήτη που σπουδάζουν σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα και κατάγονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. 

Θεμελιώδης σκοπός του, βάσει του καταστατικού είναι η παροχή στους φιλοξενούμενους στέγης, τροφής, υποτροφιών, βραβείων, επιμορφώσεις καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Το βασικό κτίριο του Ιδρύματος επί της οδού Στράβωνος, στο Παγκράτι, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1970 και απετέλεσε ένα πρότυπο χώρο για τη φιλοξενία των φοιτητών όπου μπορούσαν να διαμένουν σε αυτό 120 άτομα. 

Στην πορεία το Ίδρυμα δημιούργησε και δεύτερο κτίριο στην οδό Εριφύλης, στο Παγκράτι, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000, αυξάνοντας έτσι τη δυναμικότητα της Εστίας στους 180 φοιτητές. 

Στα χρόνια της λειτουργίας του οικοτροφείου της Εστίας, έχουν φιλοξενηθεί περί τους 4000 επιστήμονες που με τη σειρά τους συνετέλεσαν τα μέγιστα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας μας. 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην κατασκευή και αξιοποίηση αυτών των κτιρίων είναι ότι τα χρήματα για την ανέγερση τους προήλθαν κυρίως από δωρεές επιφανών μελών της Κρητικής παροικίας της Αθήνας, οι οποίοι φρόντισαν παράλληλα να προικίσουν το Ίδρυμα με Κληροδοτήματα ώστε να μπορούν να εξασφαλίζονται οι πόροι για την ανεξάρτητη λειτουργία του. 

Το 2009, η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ προέβη σε πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Α΄οικοτροφείου επί της οδού Στράβωνος, ενώ το 2011 ανακαινίσθηκε πλήρως το Β' οικοτροφείο επί της οδού Εριφύλης. 

Σήμερα, τα δύο κτίρια του Πνευματικού Ιδρύματος "ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ" παρέχουν άρτιες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία των οικοτρόφων, διαθέτουν Αμφιθέατρο - Συνεδριακό κέντρο με πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την ορθή υποστήριξη πληθώρας πολιτιστικών δράσεων και επιστημονικών δραστηριοτήτων, καθώς και Βιβλιοθήκη με χώρους Αναγνωστηρίου, Υπολογιστών και πρόσβασης στο internet. 

Συνοψίζοντας την πολυετή δράση του Πνευματικού Ιδρύματος ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, στόχοι και αξίες όπως η κοινωνική προσφορά, η φιλανθρωπική δράση, καθώς και η αρωγή και στήριξη στη σπουδάζουσα νεολαία παραμένουν αμετάβλητες σταθερές για τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και το Προσωπικό του Ιδρύματος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εικόνες εδώ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr