Κινητοποιήσεις φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Δείτε πότε

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη...

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Το πλαίσιο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στήριξε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο.


Οι φοιτητές του συλλόγου Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο στήριξαν με την ψήφο τους το πλαίσιο πάλης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην συνέλευσή τους την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Οι φοιτητές της Φιλοσοφικής έρχονται ξανά αντιμέτωποι με την υποχρηματοδότηση της σχολής τους και την υποβάθμιση των σπουδών τους που προωθεί η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Έντονο είναι το πρόβλημα της έλλειψης διδακτικού προσωπικού στα τμήματα της Φιλοσοφικής, γεγονός που αφήνει φοιτητές έξω από τα σεμινάρια και τους αναγκάζει έτσι να παρατείνουν την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Στα ήδη οξυμμένα προβλήματα της σχολής ήρθε πρόσφατα να προστεθεί το πρόβλημα της σίτισης. Η νέα συγκυβέρνηση πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη και προχώρησε σε ακόμα περισσότερη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας καθώς "έκοψε" τις κάρτες σίτισης από 153 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Αν είσαι Φοιτητής Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ νέα που σε αφορούν ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Μεταξύ άλλων,το πλαίσιο πάλης ανέφερε:

«Οι κατευθύνσεις της Ε.Ε για ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ακόμα εδώ και σημαίνουν τεράστια υποχρηματοδότηση των σχολών μας και αδυναμία λειτουργίας τους.

Για την εκρηκτική αυτή κατάσταση των σχολών μας λόγο δεν έκανε η νέα κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις , καθώς προτεραιότητά της δεν είμαστε εμείς και οι ανάγκες μας αλλά τα κέρδη των τραπεζιτών,των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Οι φοιτητές καλούμαστε να απαντήσουμε!

Με σύνθημα " Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας" διεκδικούμε:

1. Έκτακτο κονδύλι για την πρόσληψη παραπάνω διδακτικού προσωπικού και για την επαρκή κάλυψη των αναγκών των τμημάτων.

2. την ΟΡΙΣΤΙΚΗ κατάργηση των πλαφόν που όμως θα συνδεθεί με την πρόσληψη του διδακτικού προσωπικού ώστε να μην δημιουργεί δυσκολίες στην διεξαγωγή των μαθημάτων.

3.Περισσότερα προσφερόμενα σεμινάρια. Είναι αδιανόητο οι φοιτητές να χρησιμοποιούν την τύχη τους για να πάρουν ένα σεμινάριο

4. Ειδικό ωράριο προσφερόμενων μαθημάτων και σεμιναρίων για τους εργαζόμενους φοιτητές που αναγκάζονται να δουλέψουν για να σπουδάσουν με αποτέλεσμα να χάνουν πολλές ώρες υποχρεωτικών μαθημάτων ή να μην μπορούν να παρακολουθήσουν σεμινάριο».

Στο ίδιο πλαίσιο, η συνέλευση αποφάσισε:

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στους προέδρους των τμημάτων στις 23/3, ώρα 11:30 π.μ και αμέσως μετά στην κοσμητεία της Φιλοσοφικής.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην πρυτανεία για να επισιτιστούν οι 153 συμφοιτητές μας που τους κόπηκε η σίτιση, στις 24/3, ώρα 11:00 π.μ."

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr