Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην παγκόσμια ελίτ! - Δείτε αναλυτικά

Όσοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Lindau Nobel Laureate Meeting αναμφίβολα αντιπροσωπεύουν την εκκολαπτόμενη επιστημονική ελίτ του αύριο.

Στην παγκόσμια ελίτ νέων επιστημόνων μπαίνουν 4 νέοι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης! Οι διδακτορικές φοιτήτριες του Τμήματος Φυσικής, κα. Γεωργία (Τζίνα) Πανοπούλου και κα. Έλενα Παπαδομανωλάκη, οι οποίες εκπονούν τη διατριβή τους με τους καθηγητές κ.κ. Κ. Τάσση και Ε. Ηλιόπουλο αντίστοιχα, ο διδάκτορας του Τμήματος Χημείας κ. Χάρης Γρυπάρης ο οποίος εκπόνησε την διατριβή του υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Μ. Στρατάκη καθώς και υποψήφιος διδάκτορας κ. Άγγελος Τσάναϊ ο οποίος εκπονεί την διδακτορική του διατριβή με τον επίκουρο καθηγητή κ. Κ. Μήλιο, επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο 65ο Lindau Nobel Laureate Meeting.

Εκείνοι που περνούν την επιλογή πολλαπλών σταδίων και έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Lindau Nobel Laureate Meeting αναμφίβολα αντιπροσωπεύουν την εκκολαπτόμενη επιστημονική ελίτ του αύριο: ενθουσιώδεις άνδρες και γυναίκες ηλικίας κάτω των 35 που ασχολούνται με προπτυχιακές, μεταπτυχιακές, η μεταδιδακτορικές σπουδές  ή με έρευνα σε διάσημα πανεπιστήμια και κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο .


Συνολικά 672 νεαροί επιστήμονες από 88 χώρες και 70 κάτοχοι βραβείων Νόμπελ θα συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή από τις 28 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2015. Από την Ελλάδα επιλέχθηκαν 6 νεαροί επιστήμονες, εκ των οποίων οι 4 προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr