Παν. Κρήτης: Ενημέρωση προς τους φοιτητές για την Σύνταξη και Επικαιροποίηση Μητρώου Φοιτητών ΕΘΑΑΕ

Παν. Κρήτης: Ενημέρωση προς τους φοιτητές για την Σύνταξη και Επικαιροποίηση Μητρώου Φοιτητών ΕΘΑΑΕ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ενημερώνει την φοιτητική κοινότητα ότι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), για την εφαρμογή των διαδικασιών αξιολόγησης και πιστοποίησης της ποιότητας της λειτουργίας των ΑΕΙ (ν. 4653/2020), προβαίνει στη σύνταξη και την επικαιροποίηση Μητρώου Φοιτητών.

Ο ρόλος των φοιτητών στις διαδικασίες αξιολόγησης με τη συμμετοχή τους στο Μητρώο Φοιτητών είναι ουσιαστικός. Οι φοιτητές μέσα από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης της λειτουργίας των πανεπιστημίων, μπορούν να υποστηρίξουν με την εμπειρία τους τη διαφάνεια και την ανάπτυξη ορθών πρακτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στο πεδίο της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών και των απονεμόμενων τίτλων.


Τα μέλη του Μητρώου Φοιτητών θα στελεχώνουν τις Επιτροπές Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (Ε.Ε.Α.Π.), καθώς με την ως άνω νομοθεσία (άρθρ. 13, παρ. 1β.) προβλέπεται η συμμετοχή ενός φοιτητή στη σύνθεσή τους.

Ο φοιτητής που θα συμμετέχει σε ΕΕΑΠ θα πρέπει να φοιτά σε άλλο Τμήμα από αυτό που αξιολογείται και σε άλλο ΑΕΙ και εάν πρόκειται για δεύτερο πτυχίο, δεν θα πρέπει το πρώτο πτυχίο να προέρχεται από το Τμήμα που αξιολογείται.

Επιπλέον, στον φοιτητή που θα συμμετέχει σε ΕΕΑΠ θα καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για το έργο του, ενώ οι όποιες δαπάνες μετακίνησης και διαμονής για την εκτέλεση των καθηκόντων του θα καλύπτονται από την ΕΘ.Α.Α.Ε.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να εγγραφούν στο Μητρώο Φοιτητών θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις :

Να είναι προπτυχιακοί φοιτητές, μετά το δεύτερο και πριν από το τελευταίο εξάμηνο και να μην έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών.

Να έχουν πολύ καλή ή άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Η υποβολή των αιτήσεων και των συνημμένων δικαιολογητικών στοιχείων για την εκδήλωση ενδιαφέροντος εγγραφής στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος.

Στο «Θέμα» του μηνύματος θα πρέπει να φέρει την ένδειξη «Αίτηση συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Φοιτητών της ΕΘΑΑΕ"

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 23-04-2021 (ώρα 22:00) Τα συνημμένα αρχεία (με μορφή pdf) με ονομασίες αντίστοιχα είναι:

1.Αίτηση –ονοματεπώνυμο υποψηφίου 2.CV –ονοματεπώνυμο υποψηφίου

3.Πιστοποιητικό ξένης γλώσσας/τίτλος σπουδών-ονοματεπώνυμο υποψηφίων, 4.Βεβαίωση Τμήματος -ονοματεπώνυμο υποψηφίου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Μητρώο, τη διαδικασία εγγραφής σε αυτό, τα κριτήρια επιλογής φοιτητή για συμμετοχή στην ΕΕΑΠ και τον τρόπο υποβολής της αίτησης δείτε την Ενημερωτική επιστολή της ΕΘΑΑΕ, την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και τα σχετικά υποδείγματα πατώντας εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr