Δωρεάν τεστ ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά το θετικό κρούσμα

Δωρεάν τεστ ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης μετά το θετικό κρούσμα

Ένας φοιτητής ο οποίος συμμετείχε στην εξεταστική του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου βρέθηκε θετικός χθες στον Covid19. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του «Φοιτητικά Νέα» εδώ.

Ο φοιτητής ήταν ασυμπτωματικός και η εξέτασή του για τον ιό έγινε καθώς αποτελούσε επαφή ιχνηλάτησης άλλου ασυμπτωματικού ατόμου.


Μετά από την εξέλιξη αυτή ζητήθηκε να μην μεταβεί στο κτίριο κανείς καθηγητής και φοιτητής καθώς αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει την Παρασκευή το τμήμα Φυσικής και να πραγματοποιηθεί η απολύμανση του κτιρίου.

Την ίδια ώρα η Πανσπουδαστική ΚΣ στο Φυσικό Κρήτης με αφορμή το περιστατικό αυτό ζητά μεταξύ άλλων, δωρεάν τεστ σε όλους τους φοιτητές.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Πληροφορηθήκαμε σήμερα Πέμπτη 27/8 ότι ανιχνεύθηκε μέλος της φοιτητικής κοινότητας που συμμετείχε στην εξεταστική της σχολής θετικό στον κορονοιό.

Οι φοιτητές με την στάση τους έχουν δείξει υπευθυνότητα καθώς τηρούν τα μέτρα που έχει προσδιορίσει το πανεπιστήμιο για την εξεταστική. Τώρα πρέπει η πρυτανεία με ευθύνη και του υπουργείου να κρατήσει την δική της υπεύθυνη στάση!

Για να λυθεί το ζήτημα, χρειάζεται ΤΩΡΑ:

Με ευθύνη του πανεπιστημίου να  διενεργηθούν δωρεάν τέστ για τον COVID-19 σε όλους τους φοιτητές και καθηγητές που αυτές τις 2 μέρες εξετάστηκαν σε κάποιο μάθημα ή βρέθηκαν στο χώρο του τμήματος Φυσικής για τον οποιοδήποτε λόγο. Να ανακοινωθεί τώρα μέρος και ώρες για τα τέστ για να προσέλθουν οι φοιτητές.

Με ευθύνη της Πρυτανείας και των ΚΤΕΛ να διαχωριστεί η γραμμή ΠΑΓΝΗ (νοσοκομείο αναφοράς covid-19) - Πανεπιστήμιο, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος μετάδωσης του ιού στο συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς και επίσης και η άμεση πύκνωση των δρομολογίων ανα 10 λεπτά!

Αμεσα να υλοποιηθούν τα μέτρα που διεκδικούν οι φοιτητικοί σύλλογοι για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας και των μέτρων για τους χώρους αναμονής των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Αύριο το πρώι θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για επιπλέον ενημέρωση και για να διεκδικήσουμε άμεσα να ανακοινωθούν τα παραπάνω"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr