Κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή εν ώρα εξεταστικής -Αναβάλλεται η εξεταστική στις 28/8

Κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή εν ώρα εξεταστικής -Αναβάλλεται στις 28/8 η εξεταστική του Τμήματος

Συναγερμός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά την είδηση ότι φοιτητής Τμήματος που συμμετείχε σε γραπτή εξέταση δια ζώσης εμφανίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πρόκειται για φοιτητή ο οποίος ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, υποβλήθηκε σε τεστ και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα», σήμερα, οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης πληροφορήθηκαν μέσω email από τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής, Αλέξανδρο Γεωργακίλα, ότι μέλος της φοιτητικής κοινότητας που συμμετείχε σε γραπτή εξέταση την Τρίτη 25/8, βρέθηκε θετικό σε τεστ covid-19 που έκανε χθές.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Τμήμα Φυσικής δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 28/8 ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση του κτηρίου. Στο κτήριο δεν θα επιτραπεί η είσοδος κανενός.

Οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες την Παρασκευή 28/8 θα μεταφερθούν σε άλλη κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η διενέργεια των εξετάσεων και της λειτουργίας του Τμήματος θα συνεχιστεί κανονικά από Δευτέρα 31/8.

"Επειδή προφανώς είναι μεγάλη η ανησυχία όλων, σας ενημερώνω ότι ευτυχώς το μέλος τους τμήματος μας είναι ασυμπτωματικό και η εξέταση/διάγνωσή του προέκυψε από ιχνηλάτηση επαφών άλλου ασυμπτωματικού ατόμου. Ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι" αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος προς τους φοιτητές και επεσήμανε ότι "τα περιστατικά αυτά είναι ενδεικτικά του πόσο ύπουλη είναι αυτή η ίωση και γιατί πρέπει να τηρούνται σχολαστικά παντού τα μέτρα ασφαλείας: αποστάσεις, υγιεινή χεριών και μάσκα".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr