Νεαρή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης έφυγε από τη ζωή

Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης έχασε τη ζωή της

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης για το θάνατο φοιτήτριας του Πανεπιστημίου:

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο της φοιτήτριας του Τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δήμητρας – Παναγιώτας Δαλακλή.


Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της νεαρής φοιτήτριας.

Το χρονικό

Ανείπωτος ο πόνος για τους γονείς του 23χρονου κοριτσιού, της Δήμητρας-Παναγιώτας, φοιτήτριας Φιλολογίας στο Ρέθυμνο, που έχασε τη ζωή του νωρίς το πρωί της Κυριακής σε τροχαίο που σημειώθηκε στην οδό Σταμαθιουδάκη, ενώ κατευθυνόταν με το μοτοποδήλατό της στο σπίτι της, στις φοιτητικές κατοικίες στου Γάλλου. 

Οι χαροκαμένοι γονείς ήρθαν από την Μυτιλήνη, παρέλαβαν την σορό του παιδιού τους και αναχώρησαν για το νησί τους.

Μοναχοπαίδι η Δήμητρα-Παναγιώτα, ήρθε στο Πανεπιστήμιο να σπουδάσει και να εκπληρώσει τα όνειρά της. Ταυτόχρονα εργαζόταν για να συνδράμει στα φοιτητικά της έξοδα και να μην επιβαρύνονται οι γονείς της. Φέτος θα έπαιρνε το πτυχίο της. Η ζωή της και τα όνειρά της σταμάτησαν πρόωρα και άδικα. Έμειναν στον δρόμο, εκεί στην διασταύρωση της οδού Σταμαθιουδάκη με την οδό Ακρωτηρίου (που οδηγεί στις ταβέρνες), λίγο πριν το στρατόπεδο. Συνετή οδηγός μοτοποδηλάτου η Δήμητρα, δεν έτρεχε και φορούσε πάντα κράνος, όπως φορούσε και το πρωί της Κυριακής, επισημαίνει η οικογένειά της.

Αδιευκρίνιστο τι συνέβη σε κείνο το σημείο του δρόμου και η 23χρονη φοιτήτρια βγήκε από την κανονική πορεία της, το μηχανάκι της έφυγε δεξιά, χτύπησε σε ένα τσιμεντένιο διαχωριστικό παρτέρι, γύρισε αριστερά το μοτοποδήλατο, ενώ το σώμα του κοριτσιού εκτινάχθηκε στο συρμάτινο πλέγμα και στην συνέχεια έπεσε στο έδαφος.

Ο πατέρας της 23χρονης, κ. Γεώργιος Δαλακλής, μέσα στον πόνο του επικοινώνησε με τα «Ρ.Ν.» λίγο πριν αναχωρήσουν με την σύζυγό του και την σορό της κόρης τους από το Ρέθυμνο, στο οποίο έζησε 5 χρόνια το παιδί του, κάνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να είδε κάτι σχετικά με το τροχαίο της μοναχοκόρης του, το πρωινό της Κυριακής, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία. Όπως επίσης απευθύνεται στο κατάστημα που μπήκε για τελευταία φορά λίγο πριν το άδικο τέλος της η 23χρονη και πήρε φαγητό σε πακέτο, ζητώντας να καταθέσουν στην αστυνομία οι υπάλληλοι που την εξυπηρέτησαν αν ήδη δεν το έχουν κάνει, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσουν το έργο της προανάκρισης.

Ο κ. Δαλακλής όμως θέλησε να κάνει ακόμη μια έκκληση προς κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία:

«Πήγα στο σημείο που έχασε το παιδί μου τη ζωή του. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό το κακό. Έχω προβληματισμούς για το τι συνέβη αλλά δεν θα πω τίποτα τώρα. Θα περιμένω να κάνει τη δουλειά της η τροχαία και η αστυνομία και πιστεύω ότι θα την κάνουν σωστά.

Διαπίστωσα όμως πως εκεί που άφησε την τελευταία πνοή της η κόρη μου είναι ένα επικίνδυνο σημείο. Ένα σημείο χωρίς σήμανση και φωτισμό, με κάγκελα σιδερένια να προεξέχουν. Υπάρχει μια πινακίδα με την οδό, αυτή βλέπουν οι οδηγοί ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Χρήσιμη αλλά πιο χρήσιμη θα ήταν μια πινακίδα που να φωτίζεται με τα φώτα των αυτοκινήτων. Παρακαλώ πολύ, κάνω έκκληση στον δήμο σας ή σε όποιον άλλο είναι αρμόδιος, να διορθώσουν, να αποκαταστήσουν το σημείο. Το παιδί μου έφυγε. Στην μνήμη του ας φροντίσουν να τοποθετήσουν μια φωσφορίζουσα πινακίδα και να αφαιρέσουν τα σίδερα από το σημείο που επίσης είναι εγκληματικά επικίνδυνα και δεν κατάλαβα για πιο λόγο βρίσκονται εκεί. Δεν πρέπει να κινδυνεύσουν ή και να χαθούν άνθρωποι. Ζητώ αυτό το ελάχιστο για τα νέα παιδιά».

Ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας παρά τον πόνο και την θλίψη του απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στην Αστυνομία – Τροχαία Ρεθύμνου για την ανθρωπιά και την ευαισθησία με την οποία χειρίστηκαν το τραγικό γεγονός αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή για την επικοινωνία της μαζί του προκειμένου να συλλυπηθεί την οικογένεια.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr